Els sòls forestals espanyols acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 29 anys
Ramon, Anna (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)

Títol variant: Los suelos forestales españoles acumulan tanto carbono como el que su población emite en 29 años
Data: 2014
Resum: Els resultats d'un estudi mostren que els sòls forestals espanyols mantenen unes reserves de 2. 544 milions de tones de carboni, equivalents al CO2 emès en els darrers 29 anys. El canvi climàtic i el canvi d'usos del sòl podrien minvar aquestes reserves de carboni: un augment de temperatures a les zones humides de la serralada cantàbrica podria promoure l'emissió de CO2 del sòl cap a l'atmosfera, mentre que la disminució de les pluges a l'àrea mediterrània podria frenar el creixement dels arbres i reduir l'aportació de carboni al sòl.
Resum: Los resultados de un estudio muestran que los suelos forestales españoles mantienen unas reservas de 2. 544 millones de toneladas de carbono, equivalentes al CO2 emitido en los últimos 29 años. El cambio climático y el cambio de usos del suelo podría mermar estas reservas de carbono: un aumento de temperaturas en las zonas húmedas de la cordillera cantábrica podría promover la emisión de CO2 del suelo hacia la atmósfera, mientras que la disminución de las lluvias en el área mediterránea podría frenar el crecimiento de los árboles y reducir la aportación de carbono al suelo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2014, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 142.8 KB

Español
4 p, 282.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-09-05, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir