La inserció laboral dels joves immigrants. : Estudi de cas d'un jove marroquí
Becerra Salvador, Ariadna
Jariot, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2014
Descripció: 55 pag.
Resum: Tenint present la situació de desocupació que hi ha a hores d'ara a Catalunya i al conjunt de l'Estat espanyol, és important fer una reflexió i un anàlisi de les variables que afecten en aquest fenomen. Cal tenir present, que el sexe, l'edat, la formació, la situació econòmica i familiar, la procedència i altres factors, són conceptes de vital importància en l'accés a l'ocupació. En aquest projecte s'han contemplat les variables exposades per a realitzar un estudi de cas en particular. El jove objecte d'estudi, oferint-se lliurament a participar en aquest treball, ha estat analitzat tenint presents els conceptes esmentats, i així també se li ha proporcionat una orientació formativa per tal que aquest pugui inserir-se el més aviat possible, atès a les necessitats que presenta, al mercat laboral. Després d'haver analitzat totes les variables que afecten directament a la inserció laboral d'una persona, es pot confirmar que els factors més importants i decisius a l'hora de trobar un lloc de treball o formar-se per adquirir aquest, són la motivació i l'actitud. Sense aquests és difícil accedir al món laboral i conseqüentment a la inclusió social.
Resum: Teniendo presente la situación de desempleo que hay en estos momentos en Catalunya y en el conjunto del Estado español, es importante hacer una reflexión y un análisis de las variables que afectan a este fenómeno. Hay que tener presente, que el sexo, la edad, la formación, la situación económica y familiar, la procedencia y otros factores, son conceptos de vital importancia en el acceso al empleo. En este proyecto se han contemplado las variables expuestas para realizar un estudio de caso en particular. El joven objeto de estudio, ofreciéndose libremente a participar en este trabajo, ha sido analizado teniendo presentes los conceptos mencionados, y así también se le ha proporcionado una orientación formativa para que éste pueda insertarse lo antes posible, dado a las necesidades que presenta, en el mercado laboral. Después de haber analizado todas las variables que afectan directamente a la inserción laboral de una persona, se puede confirmar que los factores más importantes y decisivos a la hora de encontrar un puesto de trabajo o formarse para adquirirlo, son la motivación y la actitud. Sin estos es difícil acceder al mundo laboral y consecuentemente a la inclusión social.
Resum: Regarding the situation of unemployment in these moments in Catalonia and in general in Spain, it is important to make a reflection and analysis of the concepts which affect this phenomenon. Keep in mind that sex, age, education, economic and family status, origin and other factors are vital concepts in the access to employment. In this project we have taken in account these concepts to carry out a particular case study. The young object of study, freely offering to participate in this work has been analyzed taking into account the above concepts, and we also have provided him a training orientation in order to he could be inserted in the labor market as soon as possible, given the necessity presented. After analyzing all the concepts that directly affect the employment of a person, it can be confirmed that the most important and decisive factors in finding a job or training to acquire it are motivation and attitude. Without them it is difficult to enter the labor market and consequently to social inclusion.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Pedagogia [2500261]
Pla d'estudis: Grau en Pedagogia [825]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Formació ; Inserció laboral ; Inserció sociolaboral ; Transició ; Ocupació ; Atur ; Motivació ; Formación ; Inserción laboral ; Inserción sociolaboral ; Transición ; Ocupación ; Paro ; Motivación ; Training ; Occupational insertion ; Social and labor insertion ; Transition ; Employment ; Unemployment ; Motivation



55 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat Ciències de l'Educació. TFG

 Registre creat el 2014-09-08, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir