Qualitat i Seguretat en la Producció Ramadera [103970]
Martín Orue, Susana María
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Fecha: 2014-15
Resumen: Avui en dia hi ha una demanda creixent, per part de la societat, de màximes garanties en els aliments que consumim i en particular en aquells aliments d'origen animal. Garantir la qualitat i seguretat d'aquests productes implica l'aplicació de programes de control al llarg de tota la cadena de producció sota el principi "des de la granja a la taula". Sota aquesta perspectiva, el sector primari adquireix una rellevància especial considerant la complexitat i diversitat dels processos de producció. En aquest sentit els veterinaris del segle XXI haurien de ser professionals amb coneixements i habilitats suficients que els capacitin per avaluar i gestionar els diferents esquemes de control que puguin plantejar-se. Entre els objectius que persegueix aquesta assignatura està que els alumnes coneguin els principis bàsics que regeixen els diferents sistemes de gestió de qualitat i seguretat més comunament utilitzats en la producció primària como poden ser els codis de bones pràctiques d'higiene (BPH) a les explotacions ramaderes, o els programes d'Anàlisi de Punts Crítics i de Control (APPC) en fàbriques de pinsos o industries primàries. També que coneguin els principals organismes nacionals, europeus i internacionals que dictaminen i regulen diferents polítiques de control, amb una menció especial a les diferents empreses i organismes certificadors. En acabar aquesta assignatura hauran de ser capaços d'identificar els principals perills de tipus biològic i químic que amenacen els diferents sistemes de producció, incloent-hi aspectes mediambientals, així com les principals estratègies dirigides a reduir i controlar els riscos. Es farà un especial èmfasi en aquells aspectes relatius al control de l'alimentació del bestiar, així com la identificació animal i la traçabilitat al llarg de tot el 1 Qualitat i Seguretat a la Producció Ramadera 2014 - 2015 relatius al control de l'alimentació del bestiar, així com la identificació animal i la traçabilitat al llarg de tot el procés productiu. Al finalitzar els alumnes seran capaços de dissenyar i avaluar esquemes de control i millora de qualitat i de seguretat basats en codis de BPH i programes de APPC.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
10 p, 122.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2014-09-12, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir