Resumen: |
L'assignatura te com objectiu especialitzar als alumnes, que prèviament hagin cursat les assignatures obligatòries del Grau de Veterinària, en la producció i sanitat ovina i caprina amb caràcter professionalitzador i d'acord amb les tendències productives actuals d'aquest subsector ramader. Els continguts de l'assignatura estan organitzats en 4 unitats (introducció, producció, sanitat i cas pràctic), centrades en l'estudi socioeconòmic del subsector de petits remugants, del material animal (races i gens d'interès), els sistemes de producció, la planificació i atenció reproductiva, les produccions (carn, fibres i llet) i la sanitat (malalties reproductives, digestives i respiratòries), totes elles orientades a millorar la rendibilitat i l'estat sanitari de les explotacions. Al final del curs l'alumne haurà ser capaç de planificar i intervenir favorablement en la planificació, la reproducció, el maneig, l'alimentació i la sanitat de ramats d'ovelles i cabres en distintes situacions productives. |