Introducció a la tecnologia dels aliments [101017]
Capellas Puig, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Fecha: 2014-15
Resumen: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. En la primera part de l'assignatura (Unitats 1) s'estudia la ciència dels aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els coneixements bàsics, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En la segona part (Unitats 2 i 3), s'estudia la tecnologia dels aliments, en la que s'adquireixen els coneixements dels fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Al finalitzar l'assignatura els estudiants seran capaços de: - Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats - Reconèixer els additius i les seves funcions principals - Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics - Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments - Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta - Descriure els principals processos de transformació i/o conservació dels aliments, les conseqüències que tenen sobre els compostos alimentaris i les primeres matèries i els paràmetres de control. - Identificar les característiques principals de les indústries alimentàries derivades de primeres matèries 1 Introducció a la tecnologia dels aliments 2014 - 2015 - Identificar les característiques principals de les indústries alimentàries derivades de primeres matèries d'origen animal i vegetal.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Microbiologia [2500502]
Plan de estudios: Grau en Microbiologia [816]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 111.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2014-09-12, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir