Biologia animal i vegetal [101956]
Linares Fernández de, Concepción (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2014-15
Resum: L'assignatura consta de tres blocs: Botànica, Fisiologia Vegeta i Zoologia. S'efectua una introducció a l'estudi de la diversitat morfològica i biològica dels diversos grups de plantes i animals sota una perspectiva evolutiva. En la part corresponent a la Fisiologia Vegetal s'introdueix l'estudiant al coneixement bàsic de la biologia i funcionament dels vegetals així com la seva regulació per diversos factors. De manera general es pretén que l'alumne sigui capaç de situar a cada grup vegetal i animal en els contextos sistemàtic, filogenètic i ecofisiològic. Els objectius del mòdul de Botànica són: (1) Delimitar el concepte de vegetal (en sentit ampli) i els camps d'estudi de la Botànica. (2) Abordar l'estudi de la biodiversitat i la sistemàtica vegetal des d'una perspectiva evolutiva i discutir els mètodes de classificació. (3) Conèixer els principals processos biològics (cicles vitals, reproducció, estratègies nutricionals, dispersió), evolutius (especiació, tendències evolutives, coevolució) i ecològics (hàbitats, adaptacions al medi,) que incideixen en la biodiversitat vegetal. (4) Donar uns coneixements sobre les aplicacions dels principals grups vegetals per part dels humàs. Els objectius del mòdul de Fisiologia Vegetal són: (1) Integrar el coneixement dels vegetals a diferents nivells organitzatius i dins l'organisme sencer. (2) Introduir les funcions vitals bàsiques dels vegetals. (3) Conèixer la regulació per factors interns i externs. Els objectius del modul de Zoologia són: (1) Introduir a l'alumne els principals conceptes estructuradors del mòdul Zoologia, per entendre: 1 Biologia animal i vegetal 2014 - 2015 (1) Introduir a l'alumne els principals conceptes estructuradors del mòdul Zoologia, per entendre: (I) el concepte d'animal i els objectius i extensió de la Zoologia; (II) els mètodes de classificació zoològica; (III) els principals nivells d'organització i els platrons arquitectònics dels animals; (IV) els processos bàsics de reproducció i desenvolupament animal. (2) Donar uns coneixements referits als principals grups d'animals sobre: (I) les característiques morfològiques generals i trets diagnòstics.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 112.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2014-09-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir