Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/122130
Experimentació al Laboratori [103249]
Plaixats Boixadera, Josepa
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2014-15
Pla d'estudis: Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Resum: CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. A més, l'estudiant haurà d'adquirir una visió generalista de la trascendència de l'experimentació a la indústria alimentària. Els continguts de l'assignatura s'estructuren en tres blocs, que són els de Química, 1 Experimentació al Laboratori 2014 - 2015 indústria alimentària. Els continguts de l'assignatura s'estructuren en tres blocs, que són els de Química, Biologia i el bloc de Microbiologia i Parasitologia. A més, es programaran dues conferències de caràcter general per mostrar la importància de l'experimentació i la innovació en Ciència i Tecnologia del Aliments. Els objectius formatius concrets són: Aprendre a fer servir les balances analítica, de precisió i granetari Aplicar les tècniques volumètriques i verificar-ne la precisió Conèixer les diferents tècniques de separació i purificació de sòlids Calibrar un pH-metre Conèixer la força relativa dels àcids i de les bases Conèixer el funcionament de les solucions amortidores de pH Sintetitzar compostos orgànics i inorgànics, i calcular el rendiment Entendre les bases i aprendre a fer servir diferents tècniques analítiques d'anàlisi quantitatiu basades en mètodes volumètrics i espectrofotomètrics. Determinar la concentració de certes molècules en mostres reals seguint les diferents etapes del procés analític. Reconèixer les característiques anatòmiques i morfològiques dels diferents grups vegetals i animals Conèixer la utilització de claus dicotòmiques per a la determinació de plantes i d'animals. Identificar i situar taxonòmicament les espècies vegetals i animals observades. Consolidar la pràctica en la utilització dels microscopis estereoscòpic i òptic i la preparació de mostres per a ambdós tipus de microscòpia. Observar diferents tipus de cèl·lules i estructures cel·lulars. Aprendre a interpretar imatges obtingudes amb diferents tipus de tècniques de microscòpia òptica i electrònica Comprendre el funcionament del fus mitòtic i l'anell contràctil mitjançant l'observació de la divisió mitòtica en diferents tipus de cèl·lules Conèixer les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics bàsics. Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits d'interès en aliments.
Llengua: Català.



Català
7 p, 113.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2014-09-12, darrera modificació el 2016-06-25



   Favorit i Compartir