Pares prematurs. : Una realitat que ens acompanya
Arjona Chaparro, Beatriz
Rodríguez Parrón, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2014
Descripció: 35 pag.
Resum: Amb el transcurs del temps, el nostre món evoluciona conjuntament amb canvis polítics, socials i culturals. Aquest fet comporta que l'ésser humà estigui obligat a adaptar-se constantment, però no sempre el camí és fàcil. Amb aquesta proposta de projecte, s'ofereix una eina d'ajuda per aquells adolescents que s'han trobat, a causa d'aquests canvis, una vida entre les seves mans, l'esdeveniment de ser pares. L'adquisició d'aquest rol té un paper molt important per a les futures generacions que vindran, els nostres nens. Per ajudar-los, s'ha realitzat un estudi de camp basat en una anàlisi de dades. El procediment ha sigut realitzar un enregistrament d'entrevistes realitzades en un context migratori obrer, de classe baixa, a causa del nivell socioeconòmic cultural que hi ha. Els resultats han donat fruit a la demanda d'acollir la temàtica i actuar davant les mancances necessàries i bàsiques, per l'alt percentatge de joves que se senten sense recursos ni suports per ser pares. Arran d'aquest fet, s'ha realitzat un disseny de plataforma web, on s'ofereix l'allotjament d'aquests joves que demanen ser atesos. Per cobrir les seves necessitats s'ha arribat a la creació d'un conjunt d'equipaments, entitats, materials didàctics, recursos d'autoajuda i d'altres, per deixar al seu abast, totes les eines necessàries en un sol espai en l'adquisició d'un nou rol que es presenta amb dubtes i angoixes. Aquell que generació rere generació s'ha anat perdent a causa del pas del temps.
Resum: Con el transcurso del tiempo, nuestro mundo evoluciona con cambios políticos, sociales y culturales. Este hecho conlleva que el ser humano esté obligado a adaptarse constantemente, pero no siempre el camino es fácil. Con esta propuesta de proyecto, se ofrece una herramienta de ayuda para aquellos adolescentes que se han encontrado, a causa de estos cambios, una vida entre sus manos, el evento de ser padres. La adquisición de este rol tiene un papel muy importante para las futuras generaciones que vendrán, nuestros niños. Para ayudarles, se ha realizado un estudio de campo basado en un análisis de datos. El procedimiento ha sido realizar una grabación de entrevistas realizadas en un contexto migratorio obrero, de clase baja, debido al nivel socioeconómico cultural que hay. Los resultados han dado fruto a la demanda de acoger la temática y actuar ante las carencias necesarias y básicas, por el alto porcentaje de jóvenes que se sienten sin recursos ni apoyos para ser padres. A raíz de este hecho, se ha realizado un diseño de plataforma web, donde se ofrece el alojamiento de estos jóvenes que piden ser atendidos. Para cubrir sus necesidades se ha llegado a la creación de un conjunto de equipamientos, entidades, materiales didácticos, recursos de autoayuda y otros, para dejar a su alcance, todas las herramientas necesarias en un solo espacio en el adquisición de un nuevo rol que se presenta con dudas y angustias. Aquel que generación tras generación se ha ido perdiendo debido al paso del tiempo.
Resum: Over the years, the human world modifies in relation with changed in politics, society and human being. Hence, human is forced to adapt to the new times, but sometimes the way is not that easy. This project addresses a tool for teenagers, many of whom have a life in his hands. Be a father and a mother, it is an important role for the next generations. Therefore, a study based in data analysis was needed. The methodology used in the project was focused in interviews to poor migrant workers, and the results suggested that almost all of the interviewed needed resources to face the real problem. Then, we achieved the creation of a website, where the young parents can find organizations, parental information and resources to figure it out with the new challenges of the new generations.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Educació Infantil [2500797]
Pla d'estudis: Grau en Educació Infantil [847]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Pares prematurs ; Plataforma web ; Suport virtual ; Rol de pares ; Infància en risc ; Pares angoixats ; Estereotips marcats ; Padres prematuros ; Soporte virtual ; Rol de padres ; Infancia en riesgo ; Padres angustiados ; Estereotipos marcados ; Premature parents ; Web platform ; Virtual support ; Parenting role ; Children at risk ; Distressed parents ; Marked stereotypes



35 p, 3.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat Ciències de l'Educació. TFG

 Registre creat el 2014-09-15, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir