Elits en conflicte. L'impacte de les guerres mitridàtiques a les poleis d'Àsia Menor
Arrayás Morales, Isaías (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Títol variant: Elits en conflicte. L'impacte de les guerres mitridàtiques a les poleis d'Àsia Menor
Data: 2014
Resum: L'article pretén calibrar l'impacte de les guerres mitridàtiques en algunes de les principals poleis de la província d'Àsia, a través de l'anàlisi de les seves elits cíviques. Si bé es pot establir una tendència general, cada comunitat va acabar evolucionant d'una manera particular després del conflicte. Mentre que centres com Pèrgam o Mitelene van aconseguir mantenir una estructura social més o menys resistent a les influències romanes, així com unes elits tradicionals consistents, capaces de liderar la recuperació i el restabliment del vincle amb Roma, en altres com Efes va sorgir una societat més dinàmica i permeable, conformant una classe dirigent mixta en què els romano-itàlics residents van jugar un paper bàsic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 103.1 KB

Español
3 p, 137.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-10-13, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir