Eficàcia d'un nou tractament per a la dermatitis atòpica en gossos
Puigdemont Rodriguez, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)

Títol variant: Eficacia de un nuevo tratamiento para la dermatitis atópica en perros
Títol variant: Effectiveness of a New Treatment for Atopic Dermatitis in Dogs
Data: 2014
Resum: Es calcula que un 10% dels gossos pateix dermatitis atòpica, una forma molt comuna d'al·lèrgia per a la qual hi ha pocs tractaments. Un d'ells és l'ús de l'immunosupressor ciclosporina, que administrada per via oral és molt eficaç, però també provoca efectes secundaris que augmenten amb la durada del tractament. Un assaig clínic ha mostrat que la seva administració per via tòpica, possible gràcies als avenços en nanotecnologia, és eficaç en la reducció de la gravetat de les lesions i no provoca reaccions adverses.
Resum: Se calcula que un 10% de los perros sufre dermatitis atópica, una forma muy común de alergia para la que hay pocos tratamientos. Uno de ellos es el uso del inmunosupresor ciclosporina, que administrada por vía oral es muy eficaz, pero también provoca efectos secundarios que aumentan con la duración del tratamiento. Un ensayo clínico ha mostrado que su administración por vía tópica, posible gracias a los avances en nanotecnología, es eficaz en la reducción de la gravedad de las lesiones y no provoca reacciones adversas.
Resum: An estimated 10% of dogs suffer atopic dermatitis, a common type of allergy for which there are few treatments. One of them is the use of the immunosuppressant cyclosporine, which administered orally is very effective, but also causes side effects which increase with the duration of the treatment. A clinical trial has shown that topical administration.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 71.9 KB

Español
2 p, 128.5 KB

English
2 p, 129.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-10-13, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir