Química mineral de les amfibolites de Bordelle i dels gneis de Lousada (Lugo, Zona Asturoccidental-Lleonesa del Massís Ibèric)
Velasco Arenós, Irene
Galán García, Gumer, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2014
Descripción: 26 pag.
Resumen: Les metabasites i els gneis que afloren en la Zona Asturoccidental-Lleonesa han estat relacionats amb una activitat magmàtica lligada a un episodi de distensió. Anteriorment, aquestes roques han estat estudiades com a series bimodals a partir de dades petrogràfiques, d'una cartografia en detall i de les seves característiques geoquímiques en elements majors. Segons aquestes dades, s'ha calculat la fórmula unitat a partir de les anàlisis químiques per tal d'estudiar si la naturalesa del protòlit i el grau de metamorfisme tenen alguna influència sobre la composició final. Els resultats mostren que aquestes roques van patir un metamorfisme progradant i que a més, no van arribar a equilibrar-se ja que s'observa zonació en quasi tots els minerals estudiats.
Resumen: Las metabasitas y los gneises que afloran en la Zona Asturoccidental-Leonesa han estado relacionados con una actividad magmática ligada a un episodio de distensión. Anteriormente, estas rocas han estado estudiadas como series bimodales a partir de datos petrográficos, de una cartografía en detalle y de sus características geoquímicas en elementos mayores. Según estos datos, se ha calculado la fórmula unidad a partir de los análisis químicos con la finalidad de estudiar si la naturaleza del protolito y el grado de metamorfismo tienen alguna influencia sobre la composición final. Los resultados muestran que estas rocas sufrieron un metamorfismo progradante y que además, no llegaron a equilibrar-se ya que se observa zonación en casi todos los minerales estudiados.
Resumen: The metabasites and gneisses that outcrop in the Asturoccidental-Leonese Zone have been related to magmatic activity associated with an episode of distension. Previously, these rocks have been studied as bimodal series from petrographic data, detailed mapping and geochemical characteristics of its major elements. Based on these data, we calculated the formula unit from chemical analyses in order to study whether the protolith nature and degree of metamorphism have some influence on the final composition. The results show that these rocks underwent a prograde metamorphism and also failed to balance because zoning is observed in almost all minerals studied.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Geologia [2500254]
Plan de estudios: Grau en Geologia [817]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Metabasites ; Gneis ; Zona Asturoccidental-Lleonesa ; Amfibolites ; Química mineral



26 p, 1.9 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2014-10-31, última modificación el 2022-05-07



   Favorit i Compartir