El sostre de vidre o de formigó. Estudi sobre la presència de les dones en els càrrecs de responsabilitat dels mitjans de comunicació de Catalunya
Jiménez Planas, Cinta
Gallego Ayala, Joana, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 61 pag.
Resum: Aquesta recerca té per objectiu analitzar quina és la presència de les dones en els càrrecs directius dels mitjans de comunicació així com també veure'n l'evolució històrica. L'anàlisi ha estat realitzada a partir de les dades de vint mitjans de comunicació amb seu a Catalunya de diferents àmbits: premsa diària, televisió, ràdio, revistes femenines, agències de notícies i premsa esportiva. D'aquesta manera s'han obtingut dades quantitatives a partir de les quals s'han extret conclusions que permeten actualitzar l'estat de d'aquesta qüestió.
Resum: Esta investigación tiene por objetivo analizar cuál es la presencia de las mujeres en los cargos directivos de los medios de comunicación así como también ver su evolución histórica. El análisis ha sido realizado a partir de los datos de veinte medios de comunicación con sede en Cataluña de diferentes ámbitos: prensa diaria, televisión, radio, revistas femeninas, agencias de noticias y prensa deportiva. De esta manera se han obtenido datos cuantitativos a partir de los cuales se han extraído conclusiones que permiten actualizar el estado de esta cuestión.
Resum: This research aims to analyze the presence of women in senior positions in the media as well as see its historical evolution. The analysis was carried out using data from twenty media based in Catalonia from different areas: daily newspaper, television, radio, women's magazines, news agencies and sports media. Thus, quantitative data have been obtained, from which conclusions have been deduced, that can update the status of this issue.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Periodisme ; Dones ; Periodistes ; Directius ; Càrrecs ; Igualtat ; Gènere



61 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-04, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir