L'evolució de la crònica futbolística de diari
Graupera Ponsa, Gerard
Fernández Peña, Emilio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 109 pag.
Resum: El Treball de Final de Grau "L'evolució de la crònica futbolística de diari" és un estudi sobre el desenvolupament de les cròniques en paper dels partits de futbol des dels anys 50 fins a l'actualitat. Per fer-ho, he analitzat dues cròniques per dècada, una de Mundo Deportivo i una d'ABC. Els partits seleccionats són encontres importants de la història del F. C. Barcelona, com la victòria contra el Niça del Barça de les cinc copes a la final de la Copa Llatina del 52, el 0-5 del Bernabeu del 74, o el mític encontre contra la Sampdoria de l'any 92, que va significar la primera "orelluda" a Wembley, Londres.
Resum: El trabajo de fin de grado "La evolución de la crónica futbolística de periódico" es un estudio sobre el desarrollo de las crónicas en papel de los partidos de fútbol desde los años 50 hasta la actualidad. Para hacerlo, he analizado dos crónicas por década, una de Mundo Deportivo y una de ABC. Los partidos seleccionados son encuentros importantes de la historia del FC Barcelona, como la victoria contra el Niza del Barça de las cinco copas en la final de la Copa Latina del 52, el 0-5 del Bernabeu del 74, o el mítico encuentro contra la Sampdoria del año 92, que significó la primera "orejona" en Wembley, Londres.
Resum: The document "The evolution of the newspaper football report" is a study about the development of the newspaper football reports from the 50s to the present. To do that, I have analyzed two reports per decade, one of ABC and on of Mundo Deportivo. The selected games are important matches in the history of FC Barcelona, like the victory against Nice in the final of the Latin Cup (1952), the huge victory for 0-5 at Santiago Bernabeu (1974), or the mythical game against Sampdoria in Wembley, where Barcelona won his first Champions League (1992).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Crònica ; Diari ; Futbol ; F.C.Barcelona ; Futbol Club Barcelona



109 p, 14.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-06, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir