Análisis del tratamiento de la inmigración en los medios de comunicación catalanes a partir de la aplicación del Código Deontológico del Consejo Audiovisual de Cataluña
Montiel Torres, Estefanía
Lázaro Pernias, Patrícia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 72 pag.
Resum: Aquest estudi es tracta d'una aproximació al tractament informatiu del col·lectiu immigrant. La incorporació relativament recent d'aquest fenomen a l'agenda informativa està plantejant una revisió d'aquelles pràctiques periodístiques incorrectes que fomenten les generalitzacions i estereotips. La tasca informativa és fonamental per la integració i adaptació del col·lectiu immigrant a la societat. És per això que en aquest treball s'ha fet un anàlisi de diferents mitjans de comunicació a partir de l'aplicació del Codi Deontològic del Consell Audiovisual de Catalunya.
Resum: Este estudio constituye una aproximación al tratamiento informativo del colectivo inmigrante. La incorporación relativamente reciente de éste a la agenda informativa está planteando una revisión de aquellas prácticas periodísticas incorrectas que fomentan las generalizaciones y los estereotipos. La labor informativa es fundamental para la integración y adaptación del colectivo inmigrante en la sociedad. Por ello, en este trabajo se ha hecho un análisis de distintos medios de comunicación a partir de la aplicación del Código Deontológico del Consejo Audiovisual de Cataluña.
Resum: This dissertation is an approach to the treatment of the news coverage in the topics related to immigrant people. The relatively recent incorporation of this group in the news agenda is making necessary a review of those bad journalistic practices that encourage generalizations and stereotypes. The reporting task of this fact is critical to guarantee the integration and adaptation of the immigrants in our society. Therefore, in this dissertation there is an analysis of different media channels based on the application of the Ethics Code of the Audiovisual Council of Catalonia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Immigració ; Anàlisi ; Catalunya ; Mitjans ; Codi ; CAC ; Informació ; Comunicació



72 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-07, darrera modificació el 2023-05-16



   Favorit i Compartir