Periodismo social y la técnica del retrato : una aplicación práctica en el proyecto 'Desdibujando el círculo'
Soler Pablo, Oriol
Llinés, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 18 pag.
Resum: El Treball de Fi de Grau consisteix en explicar la vida de tres persones que pertanyen a col·lectius estigmatitzats com a exclosos socials, però que per la seva manera de viure no poden ser considerats com a tal. Els protagonistes pertanyen, o han estat en algun moment, al món de la discapacitat, la prostitució i els sense sotre. Per construir els relats s'utilitza la técnica del retrat, una barreja entre entrevista i narrativa amb influències del Nou Periodisme nord-americà dels anys 60' i 70' i alguns retratistes catalans. Per la metodologia i el desenvolupament el treball han estat decisius referents com Gay Talese, Manuel Vázquez Montalbán o Manuel Vicent.
Resum: El trabajo de Fin de Grado consiste en contar la vida de tres personas que pertenecen a colectivos estigmatizados como excluídos sociales, pero que por su forma de vivir no pueden ser considerados como tal. Los protagonistas pertenecen, o han pertenecido, al mundo de la discapacidad, la prostitución o los sintecho. Para construir los relatos se usa la técnica del retrato, una mezcla entre entrevista y narrativa con influencias del Nuevo Periodismo norteamericano de los años 60' y 70' y algunos retratistas catalanes. Para la metodología y el desarrollo del trabajo han sido decisivos referentes como Gay Talese, Manuel Vázquez Montalbán o Manuel Vicent.
Resum: This Final paper pretend to describe the lives of three people belonging to stigmatized groups as social excluded, but their way of life cannot be considered as such. The protagonists belong, or have belonged, to the world of disability, prostitution or the homeless. The writing was doing through the technique of portrait with influences of American New Journalism of 60 'and 70' and some catalan portaits. Gay Talese, Manuel Vázquez Montalbán, Manuel Vicent Josep Pla Juan Jose Millas have had highly influential on this paper.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Periodisme d'investigació ; Aïllament social



19 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-26, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir