La tematización en la Revista Blanca (1923-1936)
Asín Ferrer, Clara
Terrón Blanco, José Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 65 pag.
Resum: Recerca sobre la Revista Blanca, una publicació quinzenal filo-llibertària de divulgació sociològica, cultural i científica durant la seva segona reedició (1923-1936). L'objectiu de l'estudi és establir una classificació genèrica de la temàtica i les seves seccions fixes, així com la identificació d'actors i referents. El mètode de recerca és l'anàlisi de contingut, guiat per l'anàlisi quantitatiu, qualitatiu i l'hermenèutica. El resultat és una selecció i interpretació de continguts representatius del pensament anarquista, la base doctrinal de la revista.
Resum: Investigación sobre la Revista Blanca, una publicación quincenal filo-libertaria de divulgación sociológica, cultural y científica durante su segunda reedición (1923-1936). El objetivo del estudio es establecer una clasificación genérica de la temática y secciones fijas, así como la identificación de actores y referentes. El método de investigación es el análisis de contenido, guiado por el análisis cuantitativo, cualitativo y la hermenéutica. El resultado es una selección e interpretación de contenidos representativos del pensamiento anarquista, base doctrinal de la revista.
Resum: Research on Revista Blanca, a biweekly philo-libertarian publication of the sociological, cultural and scientific dissemination during its second reprint (1923-1936). The aim of this study is to establish a generic classification of the topic and its fixed sections as well as the identification of actors and models. The research method is the analysis of the content, guided by the quantitative, qualitative and hermeneutic analysis. The result is a selection and interpretation of the representative contents of the anarchist thoughts, which were the doctrinal basis of the magazine.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Revista Blanca ; Anarquisme



65 p, 2.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-26, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir