Relació entre la productivitat biològica de l'oceà i l'entrada de nutrients
Mortyn, P. Graham (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Relationship between oceanic biological productivity and nutrient input
Títol variant: Relación entre la productividad biológica del océano y la entrada de nutrientes
Títol variant: Relationship Between Oceanic Biological Productivity and Nutrient Input
Data: 2014
Resum: Des de fa uns anys s'estan duent a terme recerques sobre la relació entre la productivitat biològica de l'oceà i l'entrada de nutrients. Recentment, l'estudi de tres nuclis de sediments procedents de l'Oceà Atlàntic Sud subantàrtic han permès als investigadors interpretar l'estimulació de la productivitat com una resposta directa a l'entrada de pols (font de micronutrients de ferro) a la regió. Aquestes variacions són interessants d'estudiar atès que es donen a una escala més petita que els cicles de períodes glacials-interglacials.
Resum: Desde hace unos años se están llevando a cabo investigaciones sobre la relación entre la productividad biológica del océano y la entrada de nutrientes. Recientemente, el estudio de tres núcleos de sedimentos procedentes del Océano Atlántico Sur subantártico han permitido a los investigadores interpretar la estimulación de la productividad como una respuesta directa a la entrada de polvo (fuente de micronutrientes de hierro) en la región. Estas variaciones son interesantes de estudiar puesto que se dan a una escala más pequeña que los ciclos de periodos glaciales-interglaciales.
Resum: For some years now, researches on the relationship between oceanic biological productivity and the entry of nutrients have been carried out. Recently, the study of three sediment cores from the Subantarctic South Atlantic Ocean have allowed researchers to interpret the stimulation of productivity as a direct response to dust supply (source of Fe micro- nutrients) in the region. These changes are interesting to study because they occur on a smaller scale than the glacial-interglacial cycles periods.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 58.8 KB

Español
3 p, 145.1 KB

Englsh
3 p, 145.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-12-01, darrera modificació el 2022-10-07



   Favorit i Compartir