Relació del temperament i el sistema endocanabinoide amb l'exercici i el pes en dones adultes
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Títol variant: Relación del temperamento y el sistema endocanabinoide con el ejercicio y el peso en mujeres adultas
Data: 2014
Resum: L'obesitat i el sobrepès s'han incrementat de manera alarmant a nivell mundial, fins arribar a proporcions epidèmiques. Els models biològics disponibles mostren que el sistema endocanabinoide (format per un grup de lípids neuromoduladors els receptors dels quals participen en processos fisiològics) i el patró de temperament estan relacionats amb els nivells d'activitat física, que ajuda a controlar el pes, i amb l'índex de massa corporal. Els resultats d'un estudi mostren que els trets de temperament i el sistema endocanabinoide de les pacients obeses són diferents als de les dones amb pes normal.
Resum: La obesidad y el sobrepeso se han incrementado de manera alarmante a nivel mundial, alcanzando proporciones epidémicas. Los modelos biológicos disponibles muestran que el sistema endocanabinoide (formado por un grupo de lípidos neuromoduladores cuyos receptores participan en procesos fisiológicos) y el patrón de temperamento están relacionados con los niveles de actividad física, que ayuda a controlar el peso, y con el índice de masa corporal. Los resultados de un estudio muestran que los rasgos de temperamento y el sistema endocanabinoide de las pacientes obesas son diferentes a los de las mujeres con peso normal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 54.7 KB

Español
3 p, 132.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-12-01, darrera modificació el 2023-09-08



   Favorit i Compartir