Hipoterapia y logopedia : ¿Una nueva forma de intervención?
Bruns, Wencke
Carrión Castillo, Irati
Viñals Gracia, Judit
Brun-Gasca, Carme, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2014
Descripció: 108 pag.
Resum: Este Trabajo de Final de Grado (TFG) trata sobre la hipoterapia y la logopedia planteando dos líneas de trabajo paralelas. Por un lado, se realiza un estudio de caso único de un niño con parálisis cerebral al que se realiza una intervención logopédica en sesiones de hipoterapia. Por otro lado, se presenta un estudio comparativo en el que se analiza la situación actual de la hipoterapia en España comparándola con la situación de esta terapia en Italia, concretamente de la presencia de este recurso en la intervención logopédica. El conjunto de ambos estudios aporta una visión general sobre la hipoterapia aplicada a la logopedia.
Resum: Aquest Treball de Fi de Grau (TFG) tracta sobre la hipoterapia i la logopèdia plantejant dues línies de treball paral·leles. D'una banda, es realitza un estudi de cas únic d'un nen amb paràlisi cerebral al qual es realitza una intervenció logopèdica en sessions de hipoterapia. D'altra banda, es presenta un estudi comparatiu en el qual s'analitza la situació actual de la hipoterapia a Espanya comparant-la amb la situació d'aquesta teràpia a Itàlia, concretament de la presència d'aquest recurs en la intervenció logopèdica. El conjunt de tots dos estudis aporta una visió general sobre la hipoterapia aplicada a la logopèdia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Pla d'estudis: Grau en Logopèdia [828]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Parálisis Cerebral ; Logopedia ; Hipoterapia ; Paràlisi Cerebral ; Logopèdia ; Hipoteràpia



108 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Psicologia. TFG

 Registre creat el 2014-12-04, darrera modificació el 2022-09-09



   Favorit i Compartir