Lexical acquisition in Catalan preschool children : noun and verb comprehension and production
Montes Salarich, Laia
Gavarró Algueró, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2014
Descripció: 55 pag.
Resum: This study examines the lexical acquisition of monolingual Catalan-speaking children from the age of 3 to 5. We used the methods of picture selection and picture naming of both nouns and verbs in order to assess the participants' vocabulary knowledge. The Catalan lexical task comprised 4 tasks of 32 items each. Results showed proficiency differences based on age, methodology and lexical category. Error types were also considered in the research.
Resum: L'objectiu de l'estudi actual és de determinar l'adquisició de lèxic en nens monolingües catalans amb edats de 3 a 5 anys. Per a avaluar-ne el coneixement s'han utilitzat els mètodes de picture naming i identification, mètodes amb els quals el nen ha de reconèixer o anomenar allò que hi ha o l'acció que s'està duent a terme en un dibuix, per a noms i verbs. La tasca lèxica està composta per un total de 4 subtasques, cadascuna de les quals inclou 32 ítems. L'anàlisi d'aquests dos últims va revelar diferències en la competència per raons d'edat, metodologia i categoria lèxic.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis d'Anglès i Francès [2501913]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Anglès i de Francès [997]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Catalan lexical acquisition ; Adquisició lèxic català



55 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2014-12-04, darrera modificació el 2022-05-24



   Favorit i Compartir