Web of Science: 1 cites, Scopus: 3 cites, Google Scholar: cites
Influencia de los aspectos visuales en los cuestionarios autoadministrados
Díaz de Rada, Vidal (Universidad Pública de Navarra. Departamento de Sociología y Trabajo Social)

Títol variant: Influència dels aspectes visuals en els qüestionaris autoadministrats
Títol variant: Questionnaire layout and quality of response in self-administered surveys
Data: 2015
Resum: El objetivo de este trabajo es analizar la influencia del diseño gráfico (tamaño del cuestionario, color del papel y existencia de portada y contraportada) en la tasa y en la calidad de la respuesta cuando se realizan encuestas postales. La calidad de la respuesta será definida considerando el número de preguntas no respondidas, la cantidad de respuestas en las preguntas multirrespuesta y la presencia del denominado «efecto primacía». Tras obtener una tasa de respuesta del 56,6% (RR1), a lo largo del trabajo, se demuestra que ninguno de los elementos considerados afecta a la tasa ni a la calidad de la respuesta.
Resum: L'objectiu d'aquest treball és analitzar la influència del disseny gràfic (mida del qüestionari, color del paper i existència de portada i contraportada) en la taxa i en la qualitat de la resposta quan es fan enquestes postals. La qualitat de la resposta es definirà considerant el nombre de preguntes no respostes, la quantitat de respostes en les preguntes multiresposta i la presència de l'anomenat «efecte primacia». Després d'obtenir una taxa de resposta del 56,6% (RR1), al llarg del treball, es demostra que cap dels elements considerats no afecta la taxa ni la qualitat de la resposta.
Resum: The aim of this paper is to analyze the influence of the size of the questionnaire, color of the paper, and the existence of front and back with a graphic design on the rate and quality of response in postal surveys. The quality of response is defined considering the number of unanswered questions, the number of answers in multiple-choice questions, and the presence of so-called primacy effect. After obtaining a response rate of 56. 6% (RR1), the paper shows that none of the elements considered affect the rate and quality of response.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Enquestes per correu ; Taxa de resposta ; Qualitat de la resposta ; No-resposta parcial ; Efecte primacia ; Confecció de qüestionaris ; Postal and mail surveys ; Response rate ; Response quality ; Item non-response ; Primacy effect ; Questionnaire construction ; Encuestas por correo ; Tasa de respuesta ; Calidad de la respuesta ; No respuesta parcial ; Efecto primacía ; Confección de cuestionarios
Publicat a: Papers : revista de sociologia, Vol. 100 Núm. 1 (Gener-Març 2015) , p. 75-104 (Artículos) , ISSN 2013-9004

Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v100-n1-diaz-de-rada
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/285581
DOI: 10.5565/rev/papers.607


30 p, 535.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-01-02, darrera modificació el 2022-10-13



   Favorit i Compartir