Web of Science: 4 cites, Google Scholar: cites
Las "obreras del pensamiento" y la novela de folletín (Rosario Orrego de Uribe, Lastenia Larriva de Llona y Josefina Pelliza de Sagasta)
Ferrús Antón, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)

Títol variant: "Obreras del pensamiento" and the serialized novel (Rosario Orrego de Uribe, Lastenia Larriva de Llona y Josefina Pelliza de Sagasta)
Data: 2013
Resum: En su texto "Las obreras del pensamiento en la América del Sur", Clorinda Matto de Turner fija un canon de escritoras latinoamericanas de la segunda mitad del siglo XIX y cita, entre otras, a Rosario Orrego de Uribe, Lastenia Larriva de Llona y Josefina Pelliza de Sagasta. Estas escribieron novelas de folletín en las que, a través de las heroínas, analizaron el papel de la mujer en su tiempo. El modelo del "ángel del hogar" fue siempre aquel en el que mirarse, y las citadas autoras propusieron re-escrituras del mismo cargadas de ambivalencias y paradojas.
Resum: In her text "Las obreras del pensamiento en la América del Sur", Clorinda Matto de Turner sets out a canon of 19th century Latin American women writers. Rosario Orrego de Uribe, Lastenia Larriva de Llona and Josefina Pelliza de Sagasta were among the writers she cited. These authors wrote serialized novels in which, through the protagonists, they analyzed the role of women in their time. The model of "the angel in the house" was the reference point for women, but they proposed its re-writing and, thus, their novels are loaded with ambiguities and paradoxes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Orrego de Uribe, Rosario ; Larriva de Llona, Lastenia ; Pelliza de Sagasta, Josefina ; Folletín ; Mujer ; Feminismo ; Serialized novel ; Woman ; Feminism
Publicat a: Lectora : revista de dones i textualitat, Núm. 19 (2013) , p. 121-135, ISSN 2013-9470

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Lectora/article/view/273624
DOI: 10.1344/105.000002031


15 p, 216.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Lectora
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-01-15, darrera modificació el 2023-05-04



   Favorit i Compartir