A Story of One Unsuccessful "Island" Kaliningrad 1991- 2010 : from "Baltic Hong Kong" to the Center dependent entity
Sukhankin, Sergey

Data: 2014
Resum: Having become a part of the Soviet Union as a de-facto "war prize" of victorious Second World War, Kaliningrad Oblast still remains the western most point of the Russian Federation that does not have direct connection with motherland. Despite numerous declarative attempts and changing approaches this regions still has not been able to catch up with its neighbors. The main goal of this research is to trace the main stages of development of Kaliningrad Oblast after the year 1991 and as certain major problems the region has been facing since breakdown of the USSR.
Resum: Havent esdevingut un part de la Unió Soviètica com un "botí de guerra" de facto després de la victòria en la Segona Guerra Mundial, la regió de Kaliningrad segueix sent el territori més occidental de la Federació de Rússia que no té connexió directa amb la pàtria. Malgrat les nombroses declaracions destinades a justificar la situació i modificar la percepció que es té d'aquestes regions, encara no ha estat capaç d'harmonitzar les relacions amb els seus veïns. L'objectiu principal d'aquesta investigació és traçar les principals etapes del desenvolupament de la regió de Kaliningrad des de 1991 i determinar els principals problemes als quals s'ha enfrontat la regió des de la descomposició de la Unió Soviètica.
Resum: Habiéndose convertido en una parte de la Unión Soviética como un "botín de guerra" de facto tras la victoria en la Segunda Guerra Mundial, la región de Kaliningrado sigue siendo el territorio más occidental de la Federación de Rusia que carece de conexión directa con la patria. A pesar de las numerosas declaraciones destinadas a justificar la situación y modificar la percepción que se tiene de estas regiones, aún no ha sido de armonizar las relaciones con sus vecinos. El objetivo principal de esta investigación es trazar las principales detapas del desarrollo de la región de Kaliningrado desde 1991 y determinar los principales problemas a los que se ha enfrentado la región desde descomposición de la URSS.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Kaliningrad oblast ; The Baltic Sea region ; Moscow ; Kaliningrad ; EU relations ; The "pilot project" ; Secessionism ; Oblast de Kaliningrad ; Regió del Mar Bàltic ; Moscou ; Unió Europea ; "Projecte pilot" ; Secessionisme ; Oblast de Kaliningrado ; Región del Mar Báltico ; Moscú ; Unión Europea ; UE ; "Proyecto piloto" ; Secesionismo
Publicat a: Tiempo devorado, Vol. 1 Núm. 1 (2014) , p. 1-15 (Articles) , ISSN 2385-5452

Adreça original: https://revistes.uab.cat/tdevorado/article/view/v1-n1-sukhankin
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/tdevorado/article/view/304333


16 p, 3.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Tiempo devorado
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-01-22, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir