Anàlisi de la interacció en la tutoria entre alumnes d'edats diferents en els racons de ciències
Civil Sirera, Regina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
Espinet, Mariona (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
Izquierdo i Aymerich, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)

Data: 2009
Resum: L'objectiu general d'aquest treball és analitzar la interacció entre l'alumne de 4t d'ESO i els nens de cicle inicial de primària en el racó de ciències, on s'aplica la tutoria entre alumnes d'edats diferents. Es volen aportar raons justificades que permetin introduir, fomentar i millorar aquest tipus de tutoria com a activitat d'ensenyament-aprenentatge en el context escolar del treball de les ciències. Es pretén confirmar que es tracta d'una activitat enriquidora per a tots els participants i que pot ser utilitzada com a instrument d'atenció a la diversitat a l'aula de ciències. S'analitzen els modes comunicatius i el tipus de discurs del tutor per tal d'identificar els estils comunicatius. S'aprofundeix també en el coneixement de la tutoria entre alumnes d'edats diferents a l'aula com a estratègia instruccional.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Enseñanza de las ciencias, Núm. Extra (2009) , p. 1071-1075, ISSN 2174-6486

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Ensenanza/article/view/293903


5 p, 44.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Enseñanza de las ciencias
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-02-24, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir