Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/129877
L'efecte del canvi climàtic sobre els precursos de les aromes minoritàries del raïm
Marcobal Romeu, Cristina
Maspoch Andrés, Santiago, tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2014
Descripció: 42 p.
Resum: Aquest treball forma part d'un macroprojecte que pretén centrar-se en l'estudi de l'evolució dels precursos de les aromes minoritàries a la zona de la Rioja. Neix d'una inquietud que intenta esbrinar quins efectes globals té el canvi climàtic sobre les propietats químiques del raïm. Per tal de que es desenvolupi aquest projecte, prèviament es disposa d'un seguit de dades històriques i analítiques que permetran analitzar diferents paràmetres dels anys considerats com a anys d'estudi, que són 2009, 2010 i 2011. Els principals paràmetres que s'estudiaran són el GDD (Growing Degree Day) i la pluviometria, analitzant-los en tres collites diferents pels tres anys d'estudi , primer per separat i després junts per veure el seu efecte. Posteriorment, es farà un estudi més acurat de les diferents famílies químiques que hi ha, quina és la seva evolució així com, quines són les propietats químiques dels seus precursors minoritaris.
Resum: This project is part of a macro project that tries to focus on the study of the evolution of the minor compounds of aromas minority in La Rioja. Arises from a concern that attempts to find out which global effects of climate change on the chemical properties of the grapes. In order to develop this project previously, there is a series of historical data and analytics to analyze different parameters of the years considered years of study, which are 2009, 2010 and 2011. The main parameters that it studies are the GDD (Growing Degree Day) and the rainfall, analyzing them in three different crops by years of study, first separately and then together for to see their effect. After that, there will be a more careful study of the different chemical families there, what its evolution is and what are the chemical properties of individual compounds.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Document: bachelorThesis
Matèria: Vi i vinificació -- Anàlisi ; Química tècnica ; Raïms -- Varietats -- Rioja ; Canvis climàtics

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/247117


Memòria
42 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències Ambientals. Projectes de final de carrera

 Registre creat el 2015-03-02, darrera modificació el 2016-09-14



   Favorit i Compartir