Estudi dels efectes de les plantes ornamentals en la qualitat ambiental de l'aire urbà : anàlisi ecològic i aerobiològic a Tiana
Garrido-Amaro, Cristina
Belmonte, Jordina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2014
Descripció: 151 p.
Resum: Pollen allergy has a remarkable clinical impact all over Europe, and there are evidences that the prevalence of allergic respiratory induced reactions by pollen in Europe has been increasing in recent decades. The presence of potentially allergenic ornamental species in the town of Tiana, representing 41% of total species recorded. Approximately 28% of these species are Platanus acerifolia. This study attempts to relate the effect it has on the people's health, the presence of certain urban ornamental plants by identifying and locating the ornamental trees in the town.
Resum: L' al·lèrgia al pol·len té un impacte clínic notable a tot Europa, i existeixen evidències de que la prevalença de les reaccions al·lèrgiques respiratòries induïdes pel pol·len a Europa ha anat en augment en les últimes dècades. La presència d'espècies ornamentals potencialment al·lergògenes al municipi de Tiana, representa un 41% de les espècies totals inventariades. Aproximadament un 28% d'aquestes espècies corresponen al Platanus acerifolia. El present estudi pretén relacionar l'efecte que produeix en la salut de les persones, la presencia de determinades plantes ornamentals urbanes, mitjançant la identificació i localització dels arbres ornamentals del municipi.
Resum: La alergia al polen tiene un impacto clínico notable en toda Europa, y existen evidencias de que la prevalencia de las reacciones alérgicas respiratorias inducidas por el polen en Europa ha ido en aumento en las últimas décadas. La presencia de especies ornamentales potencialmente alergógenas en el municipio de Tiana, representa un 41% de las especies totales inventariadas. Aproximadamente un 28% de estas especies corresponden al Platanus acerifolia. El presente estudio pretende relacionar el efecto que produce en la salud de las personas, la presencia de determinadas plantas ornamentales urbanas, mediante la identificación y localización de los árboles ornamentales del municipio.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Aire ; Microbiologia ; Tiana (Catalunya) ; Qualitat ; Plantes ornamentals ; Arbres ornamentals



Annex
7 p, 162.2 KB

Memòria, part 1
92 p, 6.8 MB

Memòria, part 2
59 p, 9.4 MB

Resum
9 p, 264.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2015-03-10, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir