Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/130660
Límits i oportunitats d'un grup de mestres que volen ambientalitzar el currículum
Roger Herreros, Albert
Calafell, Genina, tutora (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Còmplex)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2015
Descripció: 200 pag.
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Ciències Ambientals [959]
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Resum: El treball pretén identificar i analitzar un grup de professors que volen ambientalitzar el currículum amb el model de les esferes (Bonil, et all 2012) dissenyat pel Grup de Recerca Cómplex de la UAB. El TFG pren com a mostra l’enregistrament i la transcripció de 6 reunions de treball d’aquest grup de mestres, i es vol identificar (1) la presència de les esferes i (2) les analitza segons una perspectiva DAFO. Els resultats mostren les amenaces i les oportunitats que poden aparèixer durant la creació i l’aplicació del model formatiu als centres educatius. L’esfera que té més quantitat d’amenaces i oportunitats, en comparació amb les altres, és la metodològica; 9 amenaces i 8 oportunitats, respecte a les 2 i 3 que té el relat. Això és degut a que l’esfera metodològica està present al 56% de les declaracions analitzades, i la resta d’esferes es reparteixen el 44% restant. L’estratègia més viable per transferir el model formatiu a les aules és definir un pla de formació continu i transformador a on el professorat tingui un paper actiu des de la perspectiva del pensar, el fer i el comunicar.
Resum: Este TFG muestra los límites y oportunidades de un grupo de profesores que quieren ambientalizar el currículum con el modelo de las esferas (Bonil, et all 2012) diseñado por el GRC de la UAB. El TFG toma como muestra la grabación y la transcripción de 6 reuniones de trabajo de este grupo de maestros, y se quiere identificar (1) la presencia de las esferas y (2) las analiza según una perspectiva DAFO. Los resultados muestran las amenazas y las oportunidades que pueden aparecer durante la creación y la aplicación del modelo formativo en los centros educativos. La esfera que tiene más cantidad de amenazas y oportunidades, en comparación con las otras, es la metodológica; 9 amenazas y 8 oportunidades, respecto a las 2 y 3 que tiene el relato. Esto se debe a que la esfera metodológica está presente en el 56% de las declaraciones analizadas, y el resto de esferas se reparten el 44% restante. La estrategia más viable para transferir el modelo formativo en las aulas es definir un plan de formación continuo y transformador donde el profesorado tenga un papel activo desde la perspectiva del pensar, el hacer i el comunicar.
Resum: This TFG shows the limits and opportunities of a group of teachers who want greening the curriculum. The model of the spheres (Bonil, et all 2012) designed by the GRC UAB . The TFG taken as a sample recording transcription and 6 meetings of this group of teachers and want to identify (1) the presence of spheres and (2) analyzes according to a SWOT perspective. The results show the threats and opportunities that can appear during creation and implementation the formative model in education centres. The sphere that contains more threats and chances, in comparison with the others, is the methodological; 9 threats and 8 chances, in comparison with the story that has got 2 and 3. This is due to methodological sphere, that it is present in the 56% of the analyzed declarations, and the other spheres sum up the 44% remaining. The most viable strategy to transfer the formative model in the education centres is define a continuous and transformative formation plan, where the professors have an active role from the perspective of think, do and communicate.
Nota: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Transferència de coneixement ambiental ; Ambientalització curricular ; Educació ambiental ; Formació de docents



200 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències. TFG

 Registre creat el 2015-03-16, darrera modificació el 2016-04-15



   Favorit i Compartir