Quines són les llengües de prestigi en l'educació superior internacional?
Patiño Santos, Adriana (University of Southampton)
Moore de Luca, Emilee (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Ensenyament i Interacció Plurilingüe (GREIP))
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials

Títol variant: Quines són les llengües de prestigi en l'educació superior internacional?
Títol variant: What Languages Count in International Education?
Data: 2015
Resum: La creixent mobilitat d'alumnat i professorat universitari ha comportat l'emergència de nous escenaris de contacte lingüístic, si bé l'anglès s'ha convertit en la llengua franca per a les activitats internacionals en l'educació superior. Diversos investigadors de la UAB han participat en un projecte europeu amb l'objectiu d'identificar escenaris i situacions en què la diversitat lingüística europea es considerés un avantatge, centrant-se en diferents espais universitaris catalans. Els resultats suggereixen que l'ús de qualsevol llengua es pot considerar com un actiu dins del procés d'internacionalització de les universitats.
Resum: The increasing mobility of university students and teachers has led to the emergence of new scenarios of language contact, while English has become the lingua franca for international activities in higher education. Researchers from the UAB have participated in a European project aiming to identify scenarios and situations in which European linguistic diversity may be considered an advantage, focusing on different Catalan university spaces. The results suggest that all languages may be considered strategic assets for the internationalisation of universities.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 91.7 KB

Español
3 p, 151.0 KB

English
3 p, 153.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-03-27, darrera modificació el 2023-11-01



   Favorit i Compartir