Nou enfocament per a l'anàlisi de la controvèrsia no resolta sobre l'energia nuclear
Díaz Maurin, François (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Kovacic, Zora (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Títol variant: Nuevo enfoque para el análisis de la controversia no resuelta sobre la energía nuclear
Títol variant: New Approach to the Analysis of the Unresolved Controversy over Nuclear Power
Data: 2015
Resum: Un equip d'investigadors de l'ICTA-UAB ha desenvolupat un nou enfocament per estudiar les controvèrsies sobre la governança de les tecnologies, centrant-se en el cas de l'energia nuclear, una de les tecnologies més controvertides i, al mateix temps, més desplegades dels últims 60 anys. Segons els investigadors, la controvèrsia sobre l'energia nuclear pot ser entesa com una sèrie de desajustos entre les expectatives i l'experiència, resultat del desafiament de fer front als alts nivells d'incertesa inherents a aquesta tecnologia.
Resum: Un equipo de investigadores del ICTA-UAB ha desarrollado un nuevo enfoque para estudiar las controversias sobre la gobernanza de las tecnologías, centrándose en el caso de la energía nuclear, una de las tecnologías más controvertidas y, al mismo tiempo, más desplegadas de los últimos 60 años. Según los investigadores, la controversia sobre la energía nuclear puede ser entendida como una serie de desajustes entre las expectativas y la experiencia, resultado del desafío de hacer frente a los altos niveles de incertidumbre inherentes a esta tecnología.
Resum: A research team from ICTA-UAB has developed a new approach to study controversies over technology governance, applied to the case of nuclear power, which has been one of the most controversial and, at the same time, largely deployed man-made technology over the past 60 years. According to the researchers, the controversy over nuclear power can be understood as a series of mismatches between expectations and experience. These mismatches are the result of the challenge of dealing with the high levels of uncertainty inherent to this technology.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 117.4 KB

Español
3 p, 159.5 KB

English
3 p, 164.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) > Integrated Assessment: Sociology, Technology and the Environment (IASTE)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-03-27, darrera modificació el 2023-10-02



   Favorit i Compartir