Efectes dels programes de treball a la presó a la reinserció laboral d'ex-presos
Alós, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)

Títol variant: Efectos de los programas de trabajo en prisión en la reinserción laboral de ex−presos
Data: 2015
Resum: Aquest estudi analitza l'impacte dels tallers de formació per al treball oferts dins de centres penitenciaris de Catalunya en la reinserció laboral d'ex-presos. Els resultats indiquen que aquestes activitats, a més d'afavorir l'estabilitat emocional dels interns i l'ordre dins del centre penitenciari, contribueixen a oferir oportunitats d'inserció laboral, la qual cosa repercuteix en una menor reincidència en actes delictius. S'evidencia que l'acompanyament en el procés de transició cap a la llibertat és clau per assegurar el canvi de comportament.
Resum: Este estudio analiza el impacto de los talleres de formación para el trabajo ofrecidos dentro de centros penitenciarios de Catalunya en la reinserción laboral de ex-presos. Los resultados indican que estas actividades, además de favorecer la estabilidad emocional de los internos y el orden dentro del centro penitenciario, contribuyen a ofrecer oportunidades de inserción laboral, lo cual redunda en una menor reincidencia en actos delictivos. Se evidencia que el acompañamiento en el proceso de transición hacia la libertad es clave para asegurar el cambio de comportamiento.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2015, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 63.9 KB

Español
2 p, 563.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-03-27, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir