Steganography in TCP/IP protocols
Ramírez, Daniel
Navarro-Arribas, Guillermo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2015-02-12
Resum: Steganography is the discipline in which is studied and applied techniques for hiding messages or objects, within others, called carriers, so that no notice of its existence. During the TFG, it demonstrates that it is possible to hide information within the TCP (transport layer) header and IP header (network layer). The main motivation to try to prove that it is possible to hide information is being able to send information without it being possible to detect using some fields in the TCP and IP headers. Thanks to the implementation we have proven that it is possible to modify and hide information in the headers. The development and implementation has been possible using Python and using a Python Framework called Scapy.
Resum: La esteganografia es la disciplina en la que se estudian y aplican técnicas que permiten el ocultamiento de mensajes u objetos, dentro de otros, llamados portadores, de modo que no se perciba su existencia. Durante este TFG, intentaremos demostrar que es posible ocultar información dentro de la cabecera TCP (nivel de transporte) y la cabecera IP (nivel de red). La principal motivación para intentar demostrar que es posible ocultar información, es el hecho de poder enviar información sin que sea posible detectarla utilizando algunos campos en las cabeceras TCP e IP. Gracias a la implementación hemos podido demostrar que es posible modificar y ocultar información dentro de las cabeceras. El desarrollo y la implementación han sido posible usando Python y usando un Framework de Python llamado Scapy.
Resum: La esteganografia és la disciplina en la qual s'estudien i s'apliquen tècniques que permeten l'ocultació de missatges o objectes, dins d'altres, anomenats portadors, de manera que no es percebi la seva existencia. Durante aquest TFG, intentarem demostrar que és possible amagar informació dins de la capçalera TCP (nivell de transport) i la capçalera IP (nivell de xarxa). La principal motivació per intentar demostrar que és possible ocultar informació, és el fet de poder enviar informació sense que sigui possible detectar-la utilitzant alguns camps en les capçaleres TCP i IP. Gracias a la implementació hem pogut demostrar que és possible modificar i amagar informació dins de les capçaleres. El desenvolupament i la implementació han estat possible usant Python i usant un Framework de Python anomenat Scapy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Esteganografia ; Ocultació de la informació ; TCP ; IP ; Ocultación de la información ; Steganography ; Information concealment



8 p, 695.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-04-24, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir