Etimologia e semântica da palavra tatuagem
Peres, Rafaella Lopes Pereira (Universidade Federal de Pernambuco (Brasil))

Títol variant: Etymology and Semantic of the word tattoo
Data: 2015
Resum: A discussão realizada nesse texto sintetiza as questões de origem e os significados (sempre cambiantes) adquiridos pelo termo tatuagem, considerando que a semântica das palavras se confunde com a prática que a determina e sua evolução histórica. Uma história ambivalente e dinâmica que oferece um leque de possibilidades e interpretação. Ao final, é uma forma de comunicação que depende do simbolismo, e que ao ser compartilhada extravasa sua intencionalidade.
Resum: El debat que va tenir lloc en aquest text resumeix les preguntes d'origen i significats (sempre canviant) adquirits pel terme tatuatge, tenint en compte que la semàntica de les paraules s'entrellacen amb la pràctica que determina i la seva evolució històrica. Una història ambivalent i dinàmica que ofereix una àmplia gamma de possibilitats i la interpretació. Al final, és una forma de comunicació que depèn de simbolisme, i per ser compartit va més enllà de la seva intencionalitat.
Resum: The discussion in this text summarizes the questions of origin and meanings (ever-changing) acquired by the term tattoo, whereas the semantics of words can be confused with the practice that it determines and its historical evolution. An ambivalent and dynamic history, that offers a rouge range of possibilities and interpretation. At the end, is a form of communication that depends on symbolism, and when shared exposes its intentions.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Portuguès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Significado ; Comunicação ; Origem da tatuagem ; Meaning ; Communication ; Tattoo's origin
Publicat a: Ruta : revista universitària de treballs acadèmics, Núm. 6 (2015) , p. 1-8 (Articles) , ISSN 2013-0740

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Ruta/article/view/292046


13 p, 389.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Ruta comunicación
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-05-08, darrera modificació el 2022-09-04



   Favorit i Compartir