Producció d'amiloides bacterians lliures de toxines
Rueda, Fabián (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Cano-Garrido, Olivia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Seras-Franzoso, Joaquin (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Garcia-Fruitos, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Villaverde Corrales, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Producción de amiloides bacterianos libres de toxinas
Títol variant: Production of Toxin-Free Bacterial Amyloid
Data: 2015
Resum: Els cossos d'inclusió o amiloides són agregats de proteïnes nanoestructurades produïdes a l'interior d'una cèl·lula, freqüents en determinats bacteris, i amb interessants aplicacions biomèdiques, com ara l'alliberament de fàrmacs proteics. Fins ara, l'ús dels cossos d'inclusió estava limitat per la presència de toxines pròpies de les cèl·lules bacterianes que els produïen. Un estudi ha desenvolupat diverses soques d'Escherichia coli sense aquestes toxines a partir de les quals s'ha pogut produir amiloides lliures de contaminants potencialment perillosos.
Resum: Los cuerpos de inclusión o amiloides son agregados de proteínas nanoestructuradas producidas en el interior de una célula, frecuentes en determinadas bacterias, y con interesantes aplicaciones biomédicas, tales como la liberación de fármacos proteicos. Hasta ahora, el uso de los cuerpos de inclusión estaba limitado por la presencia de toxinas propias de las células bacterianas que los producían. Un estudio ha desarrollado diversas cepas de Escherichia coli sin estas toxinas a partir de las cuales se ha podido producir amiloides libres de contaminantes potencialmente peligrosos.
Resum: Inclusion bodies or amyloids are nanostructured protein aggregates produced inside a cell, frequent in certain bacteria, and with interesting biomedical applications such as drug protein delivery. Until now, the use of inclusion bodies was limited by the presence of own toxins from the producing bacterial cells. A study has developed several toxin-free Escherichia coli strains from which amyloids free from potentially hazardous cell contaminants have been produced.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 69.5 KB

Español
3 p, 149.5 KB

English
2 p, 148.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-05-18, darrera modificació el 2023-10-04



   Favorit i Compartir