Producció biològica d'hidrogen i energia a partir d'aigües residuals
Guisasola, Albert (Grup de Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos. Eliminació de Nutrients, Olors i Compostos Orgànics Volàtils (GENOCOV))
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química

Títol variant: Producción biológica de hidrógeno y energía a partir de aguas residuales
Títol variant: Biological Hydrogen and Energy Production from Sewage
Data: 2015
Resum: Investigadors del Departament d'Enginyeria Química de la UAB han aconseguit obtenir energia elèctrica i hidrogen de manera eficient a partir del procés de depuració d'aigües residuals. El sistema proposat utilitza bacteris que consumeixen la matèria orgànica i produeixen un corrent elèctric que permet la producció d'hidrogen, el vector energètic del futur. Els resultats apunten cap a un desenvolupament a escala industrial d'aquesta tecnologia, si bé abans cal afrontar alguns obstacles tècnics.
Resum: Investigadores del Departamento de Ingeniería Química de la UAB han logrado obtener energía eléctrica e hidrógeno de manera eficiente a partir del proceso de depuración de aguas residuales. El sistema propuesto, publicado en Water Research, utiliza bacterias que consumen la materia orgánica y producen una corriente eléctrica que permite la producción de hidrógeno, el vector energético del futuro. Los resultados apuntan hacia un desarrollo a escala industrial de esta tecnología, si bien antes hay que afrontar algunos obstáculos técnicos.
Resum: Researchers from the Department of Chemical Engineering at the UAB have managed to produce electrical energy and hydrogen efficiently from the sewage treatment process. The proposed system, published in Water Research, uses bacteria which consume organic matter and produce electric current, thereby enabling the production of hydrogen, the energy of the future. The results point to an industrial scale development of this technology, although some technical obstacles must be overcome first.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 89.8 KB

Español
3 p, 164.5 KB

English
3 p, 159.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Enginyeries > GENOCOV
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-05-18, darrera modificació el 2023-03-09



   Favorit i Compartir