Despiece de porcino: piezas de carne, despojos y recortes
Fàbregas i Comadran, Xavier

Títol variant: Pork cutting: pieces of meat, offals and trimmings
Títol variant: Especejament de porcí: peces, despulles i retalls
Data: 1994
Descripció: 65 fotografies
Resum: Se presenta el despiece completo de la canal de cerdo, de la que se obtienen distintas piezas de carne, despojos no viscerales y recortes de carne de distintas categorías (magros-grasos) para carnicería e industria.
Resum: Es presenta l'especejament complet de la canal de porc, de la qual s'obtenen diferents peces de carn, despulles no viscerals i retalls de carn de diferents categories (magros-grassos) per a carnisseria i indústria.
Nota: El autor agradece a todos los matarifes, operarios cárnicos, cuadreros, clasificadores de canales, abastecedores, entradores, tratantes, ganaderos, criadores, payeses, transportistas, técnicos, directivos y empresarios del sector cárnico, ganadero y del cuero y piel en bruto, y también por supuesto a los compañeros veterinarios, la colaboración y experiencia demostrada y los conocimientos referidos. Y a Jordi Ferré i Losa, la revisión de la traducción al inglés.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Col·lecció: Memoria cárnica digital
Document: Imatge fixa ; Image
Matèria: Despiece ; Porcino ; Despojos y recortes ; Especejament ; Porcí ; Despulles i retalls ; Pork ; Cutting ; Meat pieces ; Offal ; Trimming



Chuleta con pulidura
(recorte costilla); (arriba-abajo)

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Chuletas
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Cuellos
1182x782, 148.5 KB

Lomos con cuello
784x1182, 151.3 KB

Lomos con cuello
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Codillos jamón
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Codillos jamón derecho e izquierdo
(arriba-abajo)

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Cuellos
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Costillas medias, costillares
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Costilla entera
(de canal lomo)

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Costilla media
(de canal chuleta)

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Costilla media
1182x779, 229.8 KB

Solomillos
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Culatas de jamón
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Lomo caña
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Costillar y rosario
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Costillar y rosario, cuello y lomo caña
(izqda.-dcha.)

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Paño: costillar y rosario, lomo caña, cuello
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Bacon con hueso
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Bacon con hueso
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Bacon con hueso: se deshuesa, se inyecta con salmuera y se ahuma
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Bacon sin hueso: 20 x 40 cm
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Bacon sin hueso: 20 x 40 cm
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Pancetas sin piel
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Pancetas
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Corteza paletilla, panceta, recorte 1ª paletilla
(izqda.-dcha. y arriba -abajo)

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Tocino
(de panceta)

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Tocino de panceta
(arriba) / tocino de bacon (abajo), más estrecha

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Espinazos
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Punto de costilla: cargada
(arriba) / sin cargar (abajo). Se obtiene al sacar bacon; para caldo

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Pecho
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Rabos
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Galta
(carrillera) sin hueso, magro

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Galta con hueso
(sin dientes)

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Cabeza entera sin sesos
1182x783, 206.2 KB

Cabeza: hueso, retal carne
(arriba), barra : galta entera (abajo)

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Cabeza: barra : galta entera, hueso, retal carne
(izqda.-dcha.)

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Cabeza: hueso, retal carne, barra : galta entera
(izqda.-dcha.)

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Careta, cabeza
(izqda.-dcha.)

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Careta, cabeza
(izqda.-dcha.)

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Cabezas abiertas
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Cabezas sin careta
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Galtas sin dientes
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Galtas sin dientes
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Careta
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Media cabeza por partes
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Recorte galta
(sin hueso)

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Recorte galta
(sin hueso)

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Galta
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Músculo lacrimal cabeza
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Recorte cabeza
(2ª): para mas para cruda, da color rojo

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Hueso chuleta: se repasa y da carne para picar
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Recorte Extra
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Recorte 1ª
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Recorte 1ª
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Recorte 2ª
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Corteza de paletilla
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Recorte 2ª graso
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Recorte 4ª
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Recorte blanco
(de panceta)

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Recorte 2ª con sangre
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Recorte 1ª: diafragma. Es muestra para triquina
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Recorte plano 1ª
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Recorte panceta 2ª
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Recorte papada 2ª
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El registre apareix a les col·leccions:
Fons personals i institucionals > Xavier Fàbregas > Memòria càrnia digital (MCD)
Documents gràfics i multimèdia > Fotografies

 Registre creat el 2015-06-04, darrera modificació el 2023-01-26



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