Embutidos de Catalunya, Mallorca y Menorca
Fàbregas i Comadran, Xavier

Títol variant: Catalonian, Mallorcan and Menorcan sausages
Títol variant: Embotits de Catalunya, Mallorca i Menorca
Data: 1996
Descripció: 23 fotografies
Resum: De entre los embutidos curados y cocidos del sur de Europa, Catalunya ofrece quizás la mayor variedad de productos, exceptuando los ahumados y los que añaden pimienta roja. Se presentan los principales tipos de embutidos de Catalunya, con especial mención a los más conocidos del Pallars y los más representativos de Mallorca y Menorca.
Resum: D'entre els embotits curats i cuits del sur d'Europa, Catalunya ofereix segurament la major varietat de productes, exceptuant els fumats i els que afegeixen pebre vermella. Es presenten els diferents tipus d'embotits de Catalunya, amb especial menció als més coneguts del Pallars i els més representatius de Mallorca i Menorca.
Nota: El autor agradece a todos los matarifes, operarios cárnicos, cuadreros, clasificadores de canales, abastecedores, entradores, tratantes, ganaderos, criadores, payeses, transportistas, técnicos, directivos y empresarios del sector cárnico, ganadero y del cuero y piel en bruto, y también por supuesto a los compañeros veterinarios, la colaboración y experiencia demostrada y los conocimientos referidos. Y a Jordi Ferré i Losa, la revisión de la traducción al inglés.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Col·lecció: Memoria cárnica digital
Document: Imatge fixa
Matèria: Embutidos ; Embotits ; Sausages



Llonganissa Vic
779x1182, 155.8 KB

Xolís d'Isona
786x1182, 291.5 KB

Xolís de Rialp
1182x778, 199.9 KB

Xolís de Llessui
(mitad cerdo + mitad jabalí), color más rojo

1182x782, 248.7 KB

Xolís de Llessui
(mitad cerdo + mitad jabalí), color más rojo

1182x778, 231.8 KB

Lomo embuchado recubierto con pimienta negra
(tierno)

1182x778, 240.7 KB

Lomo embuchado recubierto con pimienta negra
(tierno)

1182x782, 228.6 KB

Ventresca
(panceta enrollada y embuchada)

1182x780, 134.6 KB

Ventresca
(panceta enrollada y embuchada)

1182x782, 102.8 KB

Farcit de Festa Major o Carnestoltes: cocido, con pasas y embutido en tripa de cerdo), de Rialp
1182x783, 192.3 KB

Farcit de Festa Major o Carnestoltes: cocido, con pasas y embutido en tripa de cerdo), de Rialp
784x1182, 154.2 KB

Cap de senglar
(cabeza de jabalí; se ve oreja y lengua), bull blanc y bull negre de la Cerdanya (izqda.-dcha.)

1182x778, 144.4 KB

Cap de senglar
(se ve oreja y lengua), bull blanc de la Cerdanya (izqda.-dcha.)

1182x783, 130.6 KB

Bull blanc i negre de la Cerdanya, cap de senglar
(se ve oreja y lengua), cap de senglar, botifarra catalana (arriba-abajo e izqda.-dcha.)

1182x778, 137.3 KB

Botifarra d'ou de Dijous Gras
(Carnestoltes; típica del Jueves Lardero, en Carnaval)

1182x783, 179.2 KB

Cap de senglar
1182x786, 136.1 KB

Botifarra cruda
(para cocer), botifarra negra (cocida), chorizo de la Rioja (curado), llonganissa de Vic (curada) y fuet (curado); (izqda.-dcha.)

784x1182, 232.6 KB

Botifarra cruda
(para cocer), botifarra negra (cocida), chorizo de la Rioja (curado), llonganissa de Vic (curada) y fuet (curado); (izqda.-dcha.)

1182x782, 240.7 KB

Botifarra cruda
(para cocer), botifarra negra (cocida), chorizo de la Rioja (curado), llonganissa de Vic (curada) y fuet (curado); (izqda.-dcha.)

779x1182, 214.0 KB

Bandeja de embutidos fileteados
1182x776, 218.5 KB

Sobrassada casera de Mallorca: por el clima isleño no se pueden secar jamones; la masa se elabora con la carne de jamón aderezada con pimienta roja y sal, se embute y se ata de esta forma
1182x782, 121.2 KB

Sobrassada de mallorca de cerdo negro
1156x788, 204.5 KB

Carnixua de Ciutadella
(Menorca)

776x1182, 78.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Fons personals i institucionals > Xavier Fàbregas > Memòria càrnia digital (MCD)
Documents gràfics i multimèdia > Fotografies

 Registre creat el 2015-06-04, darrera modificació el 2023-01-26



   Favorit i Compartir