visitant ::
identificació
|
|||||||||||||||
Cerca | Lliura | Ajuda | Servei de Biblioteques | Sobre el DDD | Català English Español |
Pàgina inicial > Documents gràfics i multimèdia > Fotografies > Embutidos de Catalunya, Mallorca y Menorca |
Títol variant: | Catalonian, Mallorcan and Menorcan sausages |
Títol variant: | Embotits de Catalunya, Mallorca i Menorca |
Data: | 1996 |
Descripció: | 23 fotografies |
Resum: | De entre los embutidos curados y cocidos del sur de Europa, Catalunya ofrece quizás la mayor variedad de productos, exceptuando los ahumados y los que añaden pimienta roja. Se presentan los principales tipos de embutidos de Catalunya, con especial mención a los más conocidos del Pallars y los más representativos de Mallorca y Menorca. |
Resum: | D'entre els embotits curats i cuits del sur d'Europa, Catalunya ofereix segurament la major varietat de productes, exceptuant els fumats i els que afegeixen pebre vermella. Es presenten els diferents tipus d'embotits de Catalunya, amb especial menció als més coneguts del Pallars i els més representatius de Mallorca i Menorca. |
Nota: | El autor agradece a todos los matarifes, operarios cárnicos, cuadreros, clasificadores de canales, abastecedores, entradores, tratantes, ganaderos, criadores, payeses, transportistas, técnicos, directivos y empresarios del sector cárnico, ganadero y del cuero y piel en bruto, y también por supuesto a los compañeros veterinarios, la colaboración y experiencia demostrada y los conocimientos referidos. Y a Jordi Ferré i Losa, la revisión de la traducción al inglés. |
Drets: | Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Col·lecció: | Memoria cárnica digital |
Document: | Imatge fixa |
Matèria: | Embutidos ; Embotits ; Sausages |
Llonganissa Vic 779x1182, 155.8 KB |
Xolís d'Isona 786x1182, 291.5 KB |
Xolís de Rialp 1182x778, 199.9 KB |
Xolís de Llessui (mitad cerdo + mitad jabalí), color más rojo 1182x782, 248.7 KB |
Xolís de Llessui (mitad cerdo + mitad jabalí), color más rojo 1182x778, 231.8 KB |
Lomo embuchado recubierto con pimienta negra (tierno) 1182x778, 240.7 KB |
Lomo embuchado recubierto con pimienta negra (tierno) 1182x782, 228.6 KB |
Ventresca (panceta enrollada y embuchada) 1182x780, 134.6 KB |
Ventresca (panceta enrollada y embuchada) 1182x782, 102.8 KB |
Farcit de Festa Major o Carnestoltes: cocido, con pasas y embutido en tripa de cerdo), de Rialp 1182x783, 192.3 KB |
Farcit de Festa Major o Carnestoltes: cocido, con pasas y embutido en tripa de cerdo), de Rialp 784x1182, 154.2 KB |
Cap de senglar (cabeza de jabalí; se ve oreja y lengua), bull blanc y bull negre de la Cerdanya (izqda.-dcha.) 1182x778, 144.4 KB |
Cap de senglar (se ve oreja y lengua), bull blanc de la Cerdanya (izqda.-dcha.) 1182x783, 130.6 KB |
Bull blanc i negre de la Cerdanya, cap de senglar (se ve oreja y lengua), cap de senglar, botifarra catalana (arriba-abajo e izqda.-dcha.) 1182x778, 137.3 KB |
Botifarra d'ou de Dijous Gras (Carnestoltes; típica del Jueves Lardero, en Carnaval) 1182x783, 179.2 KB |
Cap de senglar 1182x786, 136.1 KB |
Botifarra cruda (para cocer), botifarra negra (cocida), chorizo de la Rioja (curado), llonganissa de Vic (curada) y fuet (curado); (izqda.-dcha.) 784x1182, 232.6 KB |
Botifarra cruda (para cocer), botifarra negra (cocida), chorizo de la Rioja (curado), llonganissa de Vic (curada) y fuet (curado); (izqda.-dcha.) 1182x782, 240.7 KB |
Botifarra cruda (para cocer), botifarra negra (cocida), chorizo de la Rioja (curado), llonganissa de Vic (curada) y fuet (curado); (izqda.-dcha.) 779x1182, 214.0 KB |
Bandeja de embutidos fileteados 1182x776, 218.5 KB |
Sobrassada casera de Mallorca: por el clima isleño no se pueden secar jamones; la masa se elabora con la carne de jamón aderezada con pimienta roja y sal, se embute y se ata de esta forma 1182x782, 121.2 KB |
Sobrassada de mallorca de cerdo negro 1156x788, 204.5 KB |
Carnixua de Ciutadella (Menorca) 776x1182, 78.5 KB |