Disseny de nanopartícules proteiques dirigides al tractament del càncer de mama
Vázquez Gómez, Esther, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Villaverde Corrales, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")

Títol variant: Diseño de nanopartículas proteicas dirigidas al tratamiento del cáncer de mama
Data: 2015
Resum: La Nanomedicina té com un dels principals objectius la cerca de nanopartícules per la teràpia dirigida que siguin eficients i presentin baixa toxicitat. El grup de Nanobiotecnologia (IBB) de la UAB ha dissenyat un conjunt de cinc nanopartícules proteiques dirigides de forma específica a cèl·lules de càncer de mama. L'absència de toxicitat les converteix en potencials vehicles biocompatibles i versàtils pel transport dirigit d'agents terapèutics com ara proteïnes, fàrmacs o àcids nucleics per a la teràpia gènica.
Resum: La Nanomedicina tiene como uno de sus principales objetivos la búsqueda de nanopartículas para la terapia dirigida que sean eficientes y presenten baja toxicidad. El grupo de Nanobiotecnología (IBB) de la UAB ha diseñado un conjunto de cinco nanopartículas proteicas dirigidas de forma específica a células de cáncer de mama. La ausencia de toxicidad las convierte en potenciales vehículos biocompatibles y versátiles para el transporte dirigido de agentes terapéuticos tales como proteínas, fármacos o ácidos nucleicos para la terapia génica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2015, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 1005.1 KB

Español
3 p, 145.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-07-09, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir