Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/134525
Química i enginyeria de proteïnes [100857]
Ventura Zamora, Salvador
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2015-16
Pla d'estudis: Nanociència i Nanotecnologia [983] ; Bioquímica [814]
Titulació: Nanociència i Nanotecnologia [2501922] ; Bioquímica [2500252]
Resum: L'assignatura Química e Ingenyeria de Proteïnes forma part de la materia "Biologia Molecular" i en ella s'estudien les característiques estructurals i funcionals dels aminoàcids i les proteïnes tant des d'un punt de vista basic com aplicat. Donat que les proteïnes constitueixen les mòlecules efectores de molts processos bioquímics i biològics, el coneixement de la seva estructura i funcio es bàsic per al seguiment de un bon nombre de les matèries del Grau de Bioquímica. Els coneixements teòrics adquirits en l'assignatura de Química e Ingenyeria de Proteïnes es complementen amb una formació pràctica al laboratori en l'assignatura de Laboratori Integrat 3. Els objectius formatius són que l'estudiant, en finalitzar l'assignatura, sigui capaç de: • Conèixer les propietats químiques i estructurals dels aminoàcids. • Descriure els mètodes de seqüenciació i síntesi de pèptids. • Descriure els elements d'estructura secundària, terciària i quaternària de les proteïnes, els determinants de la seva estabilitat i plegament. • Classificar estructuralmente les proteïnes. • Explicar els diferents mètodes per a la determinació de l'estructura tridimensional de les proteïnes. • Descriure les bases moleculars del plegament de proteïnes, de la seva dinàmica molecular, del seu processament post-traduccional i del seu trafic als diferents compartiments cel·lulars. • Explicar les bases bioquímiques de l'evolució de proteïnes. • Coneixer els mecanismes moleculars de la interacció-proteïna lligand. 1 Química i enginyeria de proteïnes 2015 - 2016 • Descriure les propietats del proteoma humà i el mètodes emprats per la seva caracterització. • Coneixer els mètodes per a la producción artificial, modificació i optimització de les propietats de les proteïnes. • Integrar i aplicar els coneixements teòrics adquirits per interpretar els resultats d'experiments científics i per resoldre problemes experimentals. • Utilitzar la terminologia científica adequada.
Llengua: Català.



Català
7 p, 35.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2015-10-21



   Favorit i Compartir