Ciència dels Aliments [102611]
Capellas Puig, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2015-16
Resum: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. Segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, que estableix els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit, és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau de Veterinària, aporta una part de les competències específiques necessàries per l'exercici de la professió. La matèria està formada per dues assignatures. En el primer semestre s'estudia la Ciència dels Aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els fonaments, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels Aliments, en la que s'adquireixen els fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Al finalitzar l'assignatura de Ciència dels Aliments, els estudiants seran capaços de: - Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats - Reconèixer els additius i les seves funcions principals - Analitzar components i les seves propietats en aliments específics - Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics - Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments - Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta 1 Ciència dels Aliments 2015 - 2016.
Resum: The topic Food Science and Technology, which is taught during 2nd year of Veterinary degree, provides some of the specific skills required for the exercise of Veterinary profession. The topic consists of two subjects. In the subject Food Science, taught during the 1rst semester, students must acquire the basic knowledge and skills related with the characteristics, composition and alteration of food for human consumption. At the end of Food Science subject, students will be able to: - Recognize food components and ingredients, and their functions and properties - Recognize food additives and their functions - Analyse food components and their properties in specific foods - Identify quality indicators for specific foods - Relate food components, properties and quality indicators - Identify mechanisms of food deterioration and evaluate food deterioration possibility and probability . 546 __ $a Català.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 30.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir