Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/135756
Peix i Productes de la Pesca [102645]
Pla Soler, Reyes
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Fish and Fish Products
Data: 2015-16
Pla d'estudis: Ciència i Tecnologia dels Aliments [974] ; Veterinària [955]
Titulació: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Resum: L'assignatura "Peix i productes de la pesca" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció d'aquests tipus d'aliments, de manera que l'estudiant sigui capaç de: Identificar les principals espècies de productes de la pesca de consum freqüent i els mètodes usuals de captura. Analitzar factors que intervenen en la qualitat i seguretat alimentària del productes procedents d'aqüicultura. Analitzar la composició, la variabilitat i els factors més importants que influencien en els processos tecnològics, com també els agents que puguin deteriorar el producte. Identificar els processos bioquímics i fisiològics que esdevenen després de la mort del peix, els índexs de frescor del peix i els mitjans més idonis per a mantenir-ne la qualitat. Determinar els processos de conservació i transformació i les modificacions físicoquimiques, microbiològiques i sensorials que s'esdevenen en el peix. Establir el control de qualitat aplicable a la indústria dels productes de la pesca i fonamentar les condicions de distribució i de comercialització. Diversificar els productes i conèixer l'aprofitament integral dels productes de la pesca. Reconèixer problemes tècnics de caràcter productiu o de matèries primeres Proporcionar idees raonades per millorar l'activitat productiva d'una industria de la pesca.
Resum: Following this subject students will acquire knowledge of the global fish market in the world, fisheries and edible species. Biochemical characteristics and spoilage behaviour will be thoroughly studied. The third chapter covers the more traditional processing of fish (handling, cooling, freezing, drying, smoking and so on) and their effects on microbiological, organoleptic, nutritional and functional properties. Finally, the protein concentrated products, like surimi and gel products. Other non-food products used for many applications (medical,cosmetics, feed, etc) are reviewed.
Llengua: Català.



Català
7 p, 45.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2016-06-15



   Favorit i Compartir