Peix i Productes de la Pesca [102645]
Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2015-16
Abstract: L'assignatura "Peix i productes de la pesca" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció d'aquests tipus d'aliments, de manera que l'estudiant sigui capaç de: Identificar les principals espècies de productes de la pesca de consum freqüent i els mètodes usuals de captura. Analitzar factors que intervenen en la qualitat i seguretat alimentària del productes procedents d'aqüicultura. Analitzar la composició, la variabilitat i els factors més importants que influencien en els processos tecnològics, com també els agents que puguin deteriorar el producte. Identificar els processos bioquímics i fisiològics que esdevenen després de la mort del peix, els índexs de frescor del peix i els mitjans més idonis per a mantenir-ne la qualitat. Determinar els processos de conservació i transformació i les modificacions físicoquimiques, microbiològiques i sensorials que s'esdevenen en el peix. Establir el control de qualitat aplicable a la indústria dels productes de la pesca i fonamentar les condicions de distribució i de comercialització. Diversificar els productes i conèixer l'aprofitament integral dels productes de la pesca. Reconèixer problemes tècnics de caràcter productiu o de matèries primeres Proporcionar idees raonades per millorar l'activitat productiva d'una industria de la pesca.
Abstract: Following this subject students will acquire knowledge of the global fish market in the world, fisheries and edible species. Biochemical characteristics and spoilage behaviour will be thoroughly studied. The third chapter covers the more traditional processing of fish (handling, cooling, freezing, drying, smoking and so on) and their effects on microbiological, organoleptic, nutritional and functional properties. Finally, the protein concentrated products, like surimi and gel products. Other non-food products used for many applications (medical,cosmetics, feed, etc) are reviewed.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Veterinària [2502445] ; Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974] ; Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 45.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2015-07-22, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir