Física [103250]
Jou Mirabent, David, 1953- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2015-16
Resum: L'objectiu primordial de l'assignatura és explicar clarament que la física és un instrument útil per a l'anàlisi aprofundida de diversos problemes relacionats amb la Ciència i Tecnologia dels aliments. Som conscients que l'assignatura no ha de ser un objectiu en si, aïllat del context tecnològic, sinó que s'ha d'integrar amb la màxima eficàcia possible en els objectius de la titulació. L'objectiu formatiu de l'assignatura és donar a conèixer a l'estudiant els principis bàsics de la Física que seran útils en el seu aprenentatge i pràctica professional futura. No es tracta tant d'aportar un coneixement de la Física a nivell fonamental, sinó, sobretot, de mostrar com lleis i conceptes de la física expressats amb equacions simples ajuden a comprendre millor problemes d'interès tecnològic. Pretenem que els conceptes introduïts ajudin l'estudiant a desenvolupar la capacitat de modelar els fenòmens de forma quantitativa. En particular que sigui capaç de identificar els paràmetres rellevants dels fenòmens estudiats i el corresponent model senzill i la seva solució aproximada.
Resum: Physics This course is an introduction to the physical principles of food technologies and food properties. We deal with mechanical, rheological, thermal, electrical and optical properties and technologies. After a short presentation of the basic equations, we underline their practical use in many applications in food sciences. The program is the following: 1 Introduction: physical quantities and units; metabolic rate at rest and in motion. 2 Mechanical food properties and technologies. Elasticity, plasticity; effects of pressure on foods: deformation, pressing 3 Fluidic properties: hydrostatics, hydrodynamics, rheology of Newtonian and non-Newtonian fluids, emulsions, osmosis and inverse osmosis 4 Thermal properties and techniques: temperature and heat, specific and latent heats, heat transport, pasteurization, HTST, UHT, first and second laws of thermodynamics, cooling and freezing, phase transiionts (solid, liquid, vapor; gels, sols; protein denaturation. 5 Electrical properties and techniques: electrical forces and potential in molecular and cellular biology; electrical current, Ohm's law, Joule's law, electrical stoves and ovens, magnetism, induction plates, alternate current 6 Radiations and foods. Classical and quantum aspects of light: reflecionx, refraction, colorimetry; interaction between microwaves and food, microwave ovens; ionizing radiations and food sterilization.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 40.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir