Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/136208
Bioquímica I [103266]
Bassols Teixidó, Anna Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Biochemistry I
Data: 2015-16
Pla d'estudis: Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Resum: Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquests termes. L'alumne ha d'entendre les bases estructurals d'aquests processos, així com les bases estructurals que expliquen la funció en els diferents tipus de compostos biològics: glúcids, lípids, proteïnes, vitamines i oligoelements, i àcids nucleics. Així mateix, ha d'entendre les bases moleculars de la transmissió de la informació genètica i la seva regulació, així com les seves aplicacions en la biotecnologia alimentària. Els objectius formatius concrets són conèixer i entendre: - L'estructura i funció de proteïnes, glúcids, lípids, nucleòtids i vitamines. - L'estructura dels àcids nucleics i els processos de replicació, transcripció, traducció i regulació de l'expressió gènica. - Els fonaments i aplicacions de les principals tècniques i metodologies bioquímiques i de biologia molecular.
Resum: This course will allow students to understand how the biological processes, especially those related with food and metabolism, have a chemical basis and can be explained in these terms. Students will understand the structural basis of these processes, and the structure and function of the main types of biological compounds: carbohydrates, lipids, proteins, vitamins and trace elements, and nucleic acids. Likewise, students will understand the molecular basis of the transmission of genetic information and its regulation, as well as the applications of molecular biology techniques in food biotechnology. The training objectives are: - The structure and function of proteins, carbohydrates, lipids, nucleotides and vitamins. - The function and utility of enzymes, specially in food science. - The structure of nucleic acids and the processes of replication, transcription, translation and regulation of gene expression. - The basis and applications of the main techniques and methodologies used in biochemistry and molecular biology.
Llengua: Català.



Català
6 p, 30.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2016-06-22



   Favorit i Compartir