Genètica Molecular de les Plantes [42879]
Espunya Prat, M. Carme
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Molecular Genetics of Plants
Títol variant: Genética Molecular de las Plantas
Data: 2015-16
Resum: L'objectiu global d'aquest mòdul és la formació de professionals amb una base sòlida i actualitzada en la Biologia i la Biotecnologia Vegetal, que siguin competents en el coneixement dels aspectes fonamentals de la Genètica Molecular de les Plantes i en la seva aplicació en la recerca, fomentant la participació activa de l'alumnat i el seu esperit crític. Els objectius concrets del mòdul són els següents: - Comprendre i saber identificar les característiques de les plantes que són fonamentals per a la realització d'estudis en l'àmbit de la Genètica Molecular. - Descriure els processos del cicle de la divisió i del desenvolupament cel·lulars, fent èmfasi en la regulació gènica i hormonal d'aquests processos. - Descriure les tècniques de manipulació i obtenció de plantes millorades genèticament amb finalitats biotecnològiques en el marc de la legislació vigent. - Conèixer el procés de la transformació genètica de les plantes i els conceptes de cisgènesis i transgènesis. - Conèixer i saber utilitzar les eines bioinformàtiques per a l'estudi del genoma, el proteoma, el transcriptoma i el metaboloma. -Saber integrar els coneixements adquirits per a resoldre cassos d'estudi en el context d'un laboratori de Genètica Molecular.
Resum: The overall objective of this module is to train specialists with solid and updated skills in Biology and Plant Biotechnology, to be competents in the knowledge of important aspects of plant molecular genetics and their application in research, encouraging at the same time an active participation and their critical spirit. The specific objectives of the module are: - To understand and to be able to identify the main characteristics of the plants which are used in plant molecular genetic studies. - To describe the process of the cell cycle division and development in plants, emphasizing the genetic and hormonal regulation of these processes. - To describe the techniques of manipulation and production of genetically modified improved plants with biotechnological purposes. - To understand the process of genetic transformation of plants and the related concepts of cisgenesis and transgenesis. - To understand and to be capable of using tools for the study of the genome, proteome, transcriptome and metabolome. - To integrate the acquired knowledge to solve practical subjects in the context of a laboratory of Molecular Genetics.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biologia i Biotecnologia Vegetal [4313771]
Pla d'estudis: Biologia i Biotecnologia Vegetal [1152]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 35.6 KB

Anglès
5 p, 33.8 KB

Castellà
5 p, 35.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir