Els Oblidats: Retrat d'una Comunitat Gitana
Pascual Juanola, Marta
Vila Triadú, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Los Olvidados: Retrato de una Comunidad Gitana
Títol variant: The Forgotten: The Portrait of a Gypsy Community
Data: 2015
Descripció: 90 pag.
Resum: Aquest projecte explora les vides i tradicions de tres famílies gitanes de Font de la Pólvora, un barri altament segregat de Girona. Construït els anys 70 i convertit en un ghetto del s. XXI, aglutina la major comunitat gitana del municipi. Per poder mostrar l'estil de vida gitano, em vaig submergir en la seva cultura, vivenciant el seu dia a dia i documentant les seves accions, pensaments i emocions a través de la fotografia. Per presentar el resultat, vaig dissenyar una plataforma web que detalla la feina feta i mostra les imatges que millor representen la veritable naturalesa dels gitanos.
Resum: Este proyecto explora las vidas y tradiciones de tres familias gitanas de Font de la Pólvora, un barrio altamente segregado de Girona. Construido en los años 70 y transformado en un ghetto del s. XXI, aglutina la mayor comunidad gitana del municipio. Para mostrar el estilo de vida gitano, me sumergí en su cultura, vivenciando su día a día y documentando sus acciones, pensamientos y emociones a través de la fotografía. Para plasmar el resultado, diseñé una plataforma web que detalla el trabajo realizado mostrando las imágenes que mejor representan la verdadera naturaleza del pueblo gitano.
Resum: This project explores the lives and traditions of three gypsy families from Font de la Pólvora, a highly segregated neighbourhood in the Spanish town of Girona. Built in the 1970s the area has evolved into a 21st century ghetto hosting the largest gypsy community in the municipality. To portray the gypsy lifestyle, I immersed myself in their culture, experiencing their daily routine and documenting their actions, thoughts and emotions through photography. In order to convey my findings I designed a webpage detailing the work I undertook and displaying the images that best define the true nature of gypsies.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de projecte ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Gitano ; Font de la Pólvora ; Girona ; Fotoreportatge ; Periodisme ; Fotografia



90 p, 2.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2015-09-25, darrera modificació el 2023-07-18



   Favorit i Compartir