A scandal on screen : a gendered reading of Arthur Conan Doyle's characters in BBC's 'Sherlock' and CBS's 'Elementary'
Castañón Abad, Laia
Martín Alegre, Sara, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2014
Descripció: 59 p.
Resum: The object of this paper is to denaturalise and deconstruct the way in which gender is written and represented in popular television. To do so, I will examine two recent television adaptations of Sir Arthur Conan Doyle's Sherlock Holmes detective stories: BBC's Sherlock (2010-) and CBS's Elementary (2012-). This choice responds to the fact that although both series are based on the same original text, each takes a completely different position in terms of gender representation. I will argue that although Sherlock appears to be an inclusive and progressive show, it is in fact frequently conservative. On the other hand, Elementary consistently offers characters and storylines that are commonly gender-inclusive and progressive.
Resum: El objectivo de este artículo es desnaturalizar y deconstruir la forma en la que el género se escribe y representa en programas de televisión. Con ese objetivo, examinaré dos adaptaciones televisivas recientes de las historias de detectives de Arthur Conan Doyle: Sherlock (2010 -) de la BBC y Elementary (2012-) la cadena CBS. Esta elección se debe a que pese a basarse en el mismo texto original, las dos series adoptan posiciones completamente distintas. Argumentaré que a pesar de que Sherlock aparenta ser una serie inclusiva y progresista, es de hecho frecuentemente conservadora. Por el contrario, Elementary ofrece de manera consistente personajes y tramas inclusivas y progresivas en cuestiones de género.
Resum: L'objectiu d'aquest article és desnaturalitzar i desconstruir la forma en que el gènere s'escriu i es representa en programes de televisió. Per a fer-ho, examinaré dues adaptacions televisives recents de les històries de detectius d'Arthur Conan Doyle: Sherlock (2010 -) de la BBC i Elementary (2012-) la cadena CBS. Aquesta tria és deguda a que tot i basar-se en el mateix text original, les dues sèries adopten posicions completament diferents. Argumentaré que tot i que Sherlock sembla ser una sèrie inclusiva i progressiva, és de fet freqüentment conservadora. D'altra banda, Elementary ofereix consistentment personatges i trames inclusives i progressives en termes de gènere.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis Anglesos Avançats / Advanced English Studies [4313157]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en estudis anglesos avançats / advanced English studies
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Doyle, Arthur Conan, Sir, 1859-1930 ; Personatges



59 p, 585.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2015-10-01, darrera modificació el 2023-05-31



   Favorit i Compartir