Biotechnological improvements in wine production: genetically modified yeasts, Saccharomyces cerevisiae
Sánchez Retuerta, Camila
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2014
Description: 1 pag.
Abstract: The genetic improvement of industrial wine strains is now based on genetic engineering, the technology where just one characteristic of a gene can be modified with precision without affecting other desirable properties. Impressive progress has been made, specially, in Saccharomyces cerevisiae. The principal targets of improvement fall into four categories: Fermentation performance, processing, organoleptic characteristics and wholesomeness of the product. This technology is enabling the development of a new generation of specialized yeast strains, with new more suitable characteristics for winemaking.
Note: Póster
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject area: Ciència i Tecnologia dels Aliments
Subject: Vi ; Tecnologia dels Aliments



1 p, 970.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Veterinary Medicine

 Record created 2015-10-21, last modified 2022-05-01



   Favorit i Compartir