¿Es útil la armonía cromática en visión por computador?
Ciurana Lanau, Adrià
Baldrich i Caselles, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Is it useful chromatic harmony in computer vision?
Títol variant: És útil l'harmonia cromàtica en visió per computador?
Data: 2015-07-01
Resum: El proyecto trata un problema poco abordado en el campo de la visión por computador: el contenido armónico y su interpretación. El objetivo inicial era explorar la capacidad de los métodos computacionales para valorar la calidad cromática de las imágenes basándose en criterios de armonía de su contenido. El análisis de las métricas usadas dio paso a su aplicación en problemas más complejos como la generación de modelos computacionales, la corrección del contenido cromático, la interpretación semántica de la imagen o la búsqueda de imágenes en grandes BD. El trabajo realizado se ha basado inicialmente en los conceptos usados en el campo de diseño, adaptándolo a la VC. Se ha mejorado las métricas usadas hasta el momento proponiendo el uso de una medida más eficiente en términos de interpretación del contenido.
Resum: The project addresses an issue little discussed in the computer vision area: the harmonic content and its interpreta-tion. The initial objective was to explore the ability of computational methods to value the chromatic quality of the pictures on the basis of the harmony criteria. The analysis of the metrics used led to its application to more com-plex problems such as the generation of computational models, correction of chromatic content, the semantic in-terpretation of the image or image search in large DB. The work was based initially on the concepts used in the field of design, adapting it to the computer vision. The metrics used until now have been improved suggesting the use of more efficient measurement in terms of the content interpretation.
Resum: El projecte tracta un problema poc abordat en el camp de la visió per computador: el contingut harmònic i la seva interpretació. L'objectiu inicial era explorar la capacitat dels mètodes computacionals per valorar la qualitat cromàtica de les imatges basant-se en els criteris d'harmonia del seu contingut. L'anàlisis de les mètriques utilitzades va donar pas a una aplicació en problemes més complexes com la generació de models computacionals, la correcció del contingut cromàtic, la interpretació semàntica de la imatge o la cerca d'imatges en grans BD. El treball realitzat es va basar inicialment en els conceptes utilitzats en el camp del disseny, adaptant a la VC. S'ha millorat les mètriques utilitzades fins ara, proposant l'ús d'una mesura més eficient en termes d'interpretació de contingut.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Qualitat d'imatge ; Correcció de color ; Descripció d'emocions ; Recuperació d'imatges ; Informació cromàtica ; Visió per computador ; Calidad de imagen ; Corrección de color ; Descripción de emociones ; Recuperación de imágenes ; Información cromá-tica ; Visión por computador ; Image quality ; Colour correction ; Emotion description ; Image retrieval ; Chromatic information ; Computer vision



14 p, 2.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir