Aplicación Chat sobre una red DTN
Villar Almirón, Javier
Navarro-Arribas, Guillermo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Chat application on a Delay/Disruption Tolerant Network
Títol variant: Aplicació Xat sobre una xarxa DTN
Data: 2015-06-30
Resum: El uso de dispositivos móviles es cada día mayor, al igual que las aplicaciones destinadas a establecer comunicaciones entre los usuarios. Las nuevas tecnologías de red permiten desarrollar nuevas formas de comunicación sobre las mismas. Este proyecto se ha realizado con el objetivo de desarrollar una aplicación móvil para la plataforma Android con la finalidad de intercambiar mensajes entre los usuarios dentro de una red específica. Dicha aplicación trabajaría sobre una red tolerante a retardos (DTN) la cual se encontraría dentro del campus de la Universidad Autónoma de Barcelona. La finalidad de los mensajes de la aplicación es la de comunicar a otros usuarios, que dispongan de la aplicación, de alguna actividad, como puede ser: una asamblea, una conferencia, etc; y que se realice en alguna de las facultades, por ello la aplicación se divide en salas/grupos según la zona/facultad a la que se hace referencia. Los mensajes que circulan por la red son tratados y almacenados por una de las máquinas conectadas a la red la cual tiene una infraestructura LAMP (Linux, Apache, MySQL y PHP).
Resum: The use of mobile devices is growing daily, as well as applications designed to establish communication between users. New network technologies ease the development of new ways of communication about these technologies. This project has aimed to develop a mobile application for Android with the objective of exchanging messages among users sharing a particular network. This application would work in a Delay/Disruption Tolerant Network (DTN), which could be found in the Universidad Autónoma de Barcelona's campus. The purpose of the aforesaid messages is that of communicating other users about some activity, such as: an assembly or a conference, among others. These events must take place in any of the university faculties; therefore, the application is divided in different groups depending on the area/faculty to which those messages make reference. The messages that circulate through the network are managed and stored by one of the machines connected to the network, which has a LAMP (Linux, Apache, MySQL y PHP) infrastructure.
Resum: L'ús dels dispositius mòbils es major cada dia, de la mateixa forma que les aplicacions destinades a establir comunicacions entre els usuaris. Les noves tecnologies de xarxa permeten desenvolupar noves formes de comunicació sobre les mateixes. Aquest projecte s'ha realitzat amb l'objectiu de desenvolupar una aplicació mòbil per la plataforma Android amb la finalitat d'intercambiar missatges entre els usuaris dins una xarxa específica. Aquesta aplicació traballaria sobre una xarxa tolerant al retard (DTN), que es trobaria dins el campus de l'Universitat Autònoma de Barcelona. La finalitat dels missatges de l'aplicació és la de comunicar a altres usuaris, que disposin de l'aplicació, d'alguna activitat, com pot ser: una assamblea, una conferència, etc; i que es realitzin en alguna de les facultats. Per això l'aplicació es divideix en sales/grups segons la zona/facultat a la que es fa referència. Els missatges que circulen per la xarxa son tractats i emmagatzemats per una de les màquines conectades a la xarxa, la qual disposa d'una infraestructura LAMP (Linux, Apache, MySQL y PHP).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Aplicació mòbil ; Android ; Missatges ; Xarxa tolerant al retard(dtn) ; Infraestructura lamp ; Aplicación móvil ; Mensajes ; Red tolerante a retardos(dtn) ; Mobile appliaction ; Messages ; Delay/Disruption Tolerant Network (DTN) ; LAMP infrastructure



8 p, 790.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir