App móvil para reconocer texto en imágenes
Montes Llorente, Víctor Manuel
Valveny Llobet, Ernest, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Mobile app to recognize text in images
Títol variant: App mòbil per reconèixer text en imatges
Data: 2015-06-29
Resum: Los lectores OCR son una herramienta muy útil para poder escanear imágenes que disponen de texto y poder obtener posteriormente este texto. Esta es la idea principal de este proyecto, pero con el añadido de que este integrado en una aplicación Android que permita a cualquier usuario, a través de una imagen obtenida a partir de la cámara o el almacenamiento interno del dispositivo, que pueda obtener el texto de la imagen. Para realizar esta tarea, ha sido proporcionado el núcleo de procesamiento del OCR en el lenguaje C++, este núcleo se procesa en dos partes, la primera parte es procesada dentro del dispositivo Android, y la segunda es procesada a través de un servidor Apache, que posteriormente será el encargado de devolver el resultado al dispositivo, esto permitirá al usuario poder utilizar un traductor también integrado en la propia aplicación.
Resum: OCR readers are really a useful tool for scanning text-containing images and retrieve the text within them. That's the main target of this project, but adding an Android integration that allow the users to take a picture, either from the camera or internal storage, and get the text contained in it. To achieve that, an OCR core code developed in C++ has been provided. This core runs in two parts: the first one is handled by the Android device itself, and the other one is processed through an Apache server that will later provide the result to the device. That will allow the user to have, indeed, a real-time translator built-in in the app itself.
Resum: Els lectors OCR són una eina molt útil per a poder escanejar imatges que disposen de text i poder obtenir posteriorment aquest text. Aquesta és la idea principal d'aquest projecte, però amb l'afegit de què esta integrat tot dins una app Android que permeti a qualsevol usuari, a través d'una imatge obtinguda a partir de la càmera o el emmagatzemament intern del dispositiu, que pugui obtenir el text de la imatge. Per realitzar aquesta tasca, ha sigut proporcionat el nucli de processament del OCR en el llenguatge C++. Aquest nucli es processa en dues parts, la primera part és processada dins el dispositiu Android, i la segona és processada a través d'un servidor Apache, que posteriorment serà l'encarregat de retornar el resultat al dispositiu, això permetrà a l'usuari poder utilitzar un traductor també integrat en la pròpia aplicació.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: OCR ; C++ ; Nucli ; Android ; Apache ; Dispositiu ; Traductor ; Aplicació ; L-OCR ; Nucleo ; Dispositivo ; Aplicación ; Core ; Device ; Translator ; Aplication



11 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir